Tuchel je cijeli meč mirno sjedio na klupi, a razlog je bizaran: "Držao sam govor i onda..."
Trener Bayerna imao ozbiljnu povredu pred utakmicu (Foto: EPA)

Rijetko viđena situacija

Tuchel je cijeli meč mirno sjedio na klupi, a razlog je bizaran: "Držao sam govor i onda..."

M. Šljivak

Bayern je s 3:0 pobijedio Lazio i prošao je u četvrtfinale Lige prvaka. Trener bavarskog tima Thomas Tuchel je većinu meča presjedio na klupi i nije dijelio savjete pokraj linije. Otkrio je zašto je to tako.

Igra Bayerna pod Thomasom Tuchelom konačno je ličila na nešto. Bavarci su razbili Lazio s 3:0 i prošli su u četvrtfinale Lige prvaka, te su ostali u igri za trofej.

Ovu utakmicu trener bavarskog velikana Thomas Tuchel većinom je proveo na klupi. Boravak kraj linije je sveo na minimum i mnogi su se pitali šta se to dešava.

Ispostavilo se da je Tuchel sam sebe povrijedio tokom motivacionog govora u svlačionici.

"Udario sam od vrata u svlačionici tokom motivacionog govora i povrijedio sam veliki prst na nozi. Ne vjerujem da mogu skinuti patiku. Ekipa se pitala zašto sam presjedio skoro čitavu utakmicu. Eto, to je razlog", objasnio je Tuchel i zatim je u razgovoru sa Peterom Schmeichelom dodao: "Boli. Mislim da sam ga slomio", istakao je Tuchel.

Oglasi

Interesantan komentar na ovu situaciju imao je predsjednik Bayerna Herbert Heiner.

"Lično, više volim da trener slomi prst nego neki od naših igrača", iskren je prvi čovjek bavarskog velikana koji Tuchela smatra vrhunskim stručnjakom.

"Thomas Tuchel je vrhunski trener. Fokusiran je i drago mu je što smo bili otvoreni i što sad svako zna u kakvoj je poziciji. Želimo završiti sezonu s Thomasom", istakao je Heiner.

Oglasi

Trener Bayerna izuzetno je zadovoljan igrom svog tima. Konačno su igrači radili ono što je tražio od njih.

"Bili smo veoma disciplinovani. Sve je bilo veoma solidno, nismo izgubili glavu, imali smo bolji ritam nego inače", rekao je Tuchel i dodaje:

"Očekivano, sve je krenulo kako treba nakon gola. Potom je u perfektno vrijeme došao i drugi. To nam je dalo samopouzdanje i na kraju smo zasluženo došli do pobjede", istakao je Tuchel.

Harry Kane: "Perfektna noć za nas, možda je ovo preokret sezone"

Napadač Harry Kane prezadovoljan je prolaskom u četvrtfinale Lige prvaka. Ističe da je ovo bila perfektna noć.

"Perfektna noć za nas. Bila je ovo velika utakmica, imali smo zaostatak iz prve utakmice i za nas je definitivno ovo veliki trenutak jer smo odigrali vrhunsku utakmicu", rekao je Kane koji je postigao dva gola. Dodao je:

Oglasi

"Nadam se da će ovaj meč biti prekretnica za ostatak sezone. Ako ovako budemo igrali, pobjede će se redati. Ovo je veliki poticaj za tim, baš kao i golovi za mene. Zadovoljan sam svojim golovima ove sezone, ali kao tim možemo bolje."

Thomas Muller također je istakao veliko zadovoljstvo trijumfom. Tvrdi da je prolaz zaslužen.

"Naravno da smo veoma sretni. Samo smo željeli da uživamo bez obzira na sve što se pisalo o nama proteklih dana. Danas smo zaslužili pobjedu. Nismo još pravi, imamo problema na terenu, ali danas je sve funkcionisalo", tvrdi Muller.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Slično mišljenje ima i Joshua Kimmich.

"Definitivno sam zadovoljan načinom na koji smo igrali. Samopouzdanje dolazi kroz dobre nastupe. Danas smo bili fokusirani kroz svih 90 minuta", rekao je Joshua Kimmich.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti