Tuchel je spreman uraditi ono što bi danas rijetko ko, samo kako bi došao do cilja

A cilj je preuzimanje Bayerna

Tuchel je spreman uraditi ono što bi danas rijetko ko, samo kako bi došao do cilja

E. Ganibegović

Jedan od najboljih trenera koji su trenutno bez posla svakako je Thomas Tuchel.

Nakon lošeg starta sezone u Chelseaju koji je kulminirao porazom na Maksimiru od Dinama u prvom kolu Lige prvaka, njemački stručnjak dobio je otkaz u londonskom klubu.

Već se 49-godišnji trener povezivao s mnogim klubovima, navodno ima šansu da naslijedi Carla Ancelottija u Real Madridu kada se ovaj povuče, a nakon te stigla je i glasina kako bi ga na klupi Bayerna rado vidjeli Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn.

Minhenski Bayern je dobro startao u Ligi prvaka pobjeda protiv Intera i Barcelone sa po 2:0, ali prethodnog je vikenda poražen u Bundesligi od Augsburga (1:0) te je tako uvezao četvrtu utakmicu bez pobjede u prvenstvu njemačke, što im se nije dogodilo 21 godinu.

Novinari njemačkog Bilda uvjereni su da će Julial Nagelsmann, ukoliko nastavi sa serijom loših rezultata, postati bivši na Allianz areni, te će se tako otvoriti mjesto za Tuchela.

Isti izvor tvrdi da je Tuchel spreman učiniti nešto nesvakidašnje, odnosno dao bi svoj doprinos kako bi stigao na klupu prvaka Njemačke.

U vremenu kada je materijalizam mnogo izražen i kada se u fudbalu daju enormno visoki ugovori i plate, zarad posla u Bayernu, Tuchel je spreman smanjiti svoja finansijska potraživanja.

Dok je bio u Chelseaju Tuchel je zarađivao 10 miliona eura godišnje, a sada je spreman da taj iznos smanji samo kako bi dobio posao u klubu koji je prošle sezone po 10. put u nizu osvojio njemačko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Tuchel već ima dosta iskustva s radom u Njemačkoj. Bio je u Stuttgartu i Augsburgu kao pomoćnik, kao glavni trener profilisao se u Mainzu, a zatim radio i u Borussiji Dortmund.

Nakon odlaska iz Njemačke radio je u PSG-u i Chelseaju, a kruna karijere svakako je osvajanje Lige prvaka s londonskim timom. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Dobrodosao gospodine Tuhel
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi