Tuchel pred Salihamidžića postavio nemoguć zadatak, želja je samo jedan igrač i to zvijezda Barce!

Sarađivao s njim u Dortmundu

Tuchel pred Salihamidžića postavio nemoguć zadatak, želja je samo jedan igrač i to zvijezda Barce!

Endin Čaušević

Thomas Tuchel odlučan je da na ljeto s čelnicima Bayerna pokuša dovesti nekoliko zvučnih pojačanja, ali izazov kojeg je postavio pred Hasana Salihamidžića će biti teško ostvarim. Tuchel želi igrača s kojim je nekada sarađivao u Borussiju Dortmund i poručio je da je on njegova glavna želja za ljetni prelazni rok.

Jasno je da će Bayern na kraju ove sezone napraviti određene promjene u igračkom kadru, a glavni prioritet kluba bit će dovođenje klasičnog napadača jer nakon odlaska Roberta Lewandowskog to je pozicija koja je najviše "ugrožena" u ekipi.

Međutim, svoje zamisli kada je u pitanju ljetni prelazni rok ima i Thomas Tuchel koji često razgovara s čelnicima kluba oko potencijalnih pojačanja, a već sada je jasno koga ovaj njemački stručnjak želi pokušati dovesti.

Njemački mediji objavili su prije nekoliko dana da je Tuchelova velika želja da Bayern na kraju sezone pokuša dovesti Ousmanea Dembelea iz Barcelone iako je svjestan da je to skoro neizvodivo.

O interesu Bayerna za Dembelea jutros piše i Mundo Deportivo koji također navodi da je francuski reprezentativac glavna želja Tuchela s kojim je već imao priliku da sarađuje.

Tuchel i Dembele sarađivali su jednu sezonu u Borussiju Dortmund kada se Francuz u sjajnom svjetlu predstavio fudbalskoj javnosti. Trener Bayerna zna kakav kvalitet ima ovaj igrač i kakvo pojačanje bi on bio za njegov tim.

Oglasi

Navodno, Tuchel je razgovarao i s Hasanom Salihamidžićem i jasno mu je rekao svoju želju, ali su u klubu svjesni da će to teško ispuniti ovog ljeta.

Njegova cijena iznosi oko 80 miliona eura, ali Bayern sigurno ne bi ponudio toliko s obzirom na to da Francuzu uskoro ističe ugovor s Barcelonom.

Dembele s Barcelonom ima ugovor na još godinu dana, no već se špekuliše da bi na kraju sezone mogao da produži saradnju s Kataloncima jer od dolaska Xavija Hernandeza njegov status u klubu se znatno poboljšao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Francuz je jedan od najvažnijih igrača Barcelone otkako je Xavi na klupi i jasno je da ga ne žele tako lako pustiti u drugi klub. Neće biti iznenađenje ukoliko Tuchel sam kontaktira Dembelea i pozove ga u Bayern, no u prilog mu ne ide činjenica da je Francuz sretan u katalonskom klubu.

Dembele se nedavno oporavio od teške povrede, a u dosadašnjem dijelu sezone za Barcu je upisao 30 nastupa, zabio je osam golova i dodao sedam asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yaroslavalytkin
Otvorena potraga za se.ksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite ------>> shrinke.me/kisa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi