Bivši dobitnik nagrade Golden Boy prvo je pojačanje u eri novog vlasnika Chelseaja?

Amerikanci žele Nizozemca

Bivši dobitnik nagrade Golden Boy prvo je pojačanje u eri novog vlasnika Chelseaja?

Edmir Škorić

Chelsea je nedavno preuzeo američki investicijski fond na čelu s Toddom Boehlyjem, koji je Rusu Romanu Abramoviču platio preko četiri milijarde eura.

Nakon ovoga, Chelsea može da nastavi normalno da funkcioniše, pošto je prethodni vlasnik bio pod sankcijama zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Chelsea se upravo razišao s Antoniom Rudigerom koji je kao slobodan igrač potpisao s Real Madridom, a Plavci su također blizu gubitka Andreasa Christensena, koji bi kao slobodan mogao da obuče dres Barcelone.

Stoga je jasno da će Chelseajev novi vlasnik htjeti pojačanje u zadnjoj liniji, a navodi se da je sve ovlasti za transfere dao menadžeru kluba Thomasu Tuchelu.

Juventusov stoper Matthijs de Ligt je prva želja Tuchela i novog vlasnika. Nizozemski reprezentativac ima još dvije godine ugovora sa Juventusom, ali nije isključeno da ga klub iz Torina proda ako dođe adekvatna ponuda.

Juve ga je platio preko 70 miliona eura, ali spreman je da ga proda za 100 miliona. Tako bi bivši dobitnik Golden Boya, nagrade za najboljeg mladog igrača, mogao put Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea se nakon promjene vlasnika povezuje sa nekoliko igrača, a na meti je i Barcin Ousmane Dembele.

U Londonu su Francuzu pripremili ugovor na četiri sezone, pa ostaje za vidjeti kakav će biti njegov konačni izbor, pošto ga još žele i PSG i Bayern.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Voland
Klauzula mu je 120 miliona, pa bujrum
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi