Tierney u prvoj postavi Arsenala, Kolašinac seli na klupu

Mladi bek se oporavio od povrede

Tierney u prvoj postavi Arsenala, Kolašinac seli na klupu

Fudbaleri Arsenala večeras nastavljaju svoj evropski put, a naredni rival u Evropa ligi im je Standard Liege. 

U pitanju je susret 2. kola grupne faze ovog takmiečnja, a u kojem će na klupi sjediti bh. reprezentativac Sead Kolašinac, javljaju engleski mediji.

Arsenal je ljetos na njeghovoj poziciji doveo fudbalera Celtica Kierana Tierneyja koji je zbog povrede kuka bio odsutan gotovo četiri mjeseca.

Nedavno se oporavio te je odigrao jedan susret u Liga kupu. Trener Unai Emery ga sada planira koristiti u prvoj postavi, a večerašnja utakmica protiv Standarda će samo biti prva u nizu onih koji će počinjati u prvih 11, tako barem piši Englezi.

To su naravno loše vijesti za našeg Kolašinca koji bi u narednom periodu više vremena trebao provoditi na klupi nego na terenu, barem ako je vjerovati ovim pisanjima.

Inače, Tierney je ljetos plaćen čak 27 miliona eura i očigledno je da Arsenal ima velike pklanove s njim. Radi se o igraču kojem su tek 22 godine i sigurno da je pred njim svjetla budućnost.

Osim njega, u tim se polako vraća i desni bek Hector Bellerin koji se oporavio od povrede koljena i polako traži ponovo šansu u prvoj postavi. On će također početi večerašnji susret.

Jedini povrijeđen u redovima Topnika trenutno je napadač Alexandre Lacazette, a osim njega u prvoj postavi ne bi trebalo biti ni Aubameyanga kojeg će Emery pokušati odmoriti. Šansu za igru ponovo će dobiti Nicolas Pepe koji je ljetos skupo plaćen, ali za sada nije opravdao ukazano povjerenje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Vjerovatni sastav Arsenala: Martinez, Tierney, Bellerin, Mustafi, Holding, Ceballos, Willock, Ozil, Nelson, Pepe, Martinelli. 

MOZZART je objavio i kvote za ovaj meč, a iste možete pogledati OVDJE

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DolazakHrvata
Sejo je *****a!
0 0
Adnanos
Kieran Tierney je dosta perspektivan igrac i da nisam subjektivan uvijek bi izabrao ovog mladog momka. Ali je stvar u tome sto ja ovog Seju volim a i otac mi se zove Sead pa Seada nebi dao ni za citav Arsenalov tim
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti