Neviđena bruka navijača: Kamenovali autobus, pa shvatili da su u njemu igrači njihovog kluba

Izabrali pogrešan bus

Neviđena bruka navijača: Kamenovali autobus, pa shvatili da su u njemu igrači njihovog kluba

E. Čaušević

Sao Paulo je sinoć u gostima pobijedio argentinski Tigre sa 2:0 u meču prvog kola grupne faze Copa Sudamericane, ali ovu utakmicu obilježio je nevjerovatan potez domaćih navijača koji su pred meč greškom kamenovali autobus u kojem su bili igrači Tigrea.

Sao Paulo je opravdao ulogu favorita na gostovanju u Argentini i uspio je da pobijeti Tigre sa 2:0, a gosti iz Brazila su ovu utakmicu riješili u drugom poluvremenu.

Brazilski klub do prednosti je stigao u 57. minuti kada je Erison uspio da pogodi mrežu Tigrea za 1:0 nakon asistencije Nestora. Isti igrač bio je u centru pažnje i dvadesetak minuta kasnije jer je svojim drugim golom postavio konačnih 2:0 za Sao Paulo.

Međutim, ono što je obilježilo utakmicu Tigrea i Sao Paula jeste nevjerovatna situacija koja se desila prije početka ovog meča na stadionu Jose Dellagiovanna.

Poznato je da između klubova iz Argentine i Brazila vlada velika netrpeljivost i da već godinama nije gostujućim navijačima dozvoljen dolazak na te utakmice.

Navijači Tigrea odlučili su prije utakmice da prirede paklenu "dobrodošlicu" igračima Sao Paula i pripremali su se da kamenuju autobus u kojem su bili igrači brazilskog kluba, ali su napravili grešku zbog koje su se obrukali za sva vremena.

Oglasi

Oni su u jednoj ulici u blizini stadiona odlučili da naprave sačekušu i da kamenuju autobus igrača Sao Paula, te su krenuli u akciju kada se autobus pojavio, ali ni slutili nisu da je to pogrešna meta.

Navijači Tigrea kamenovali su autobus i razbili stakla na njemu, a tek nakon toga shvatili su da su u njemu igrači njihovog kluba. Na svu sreću niko nije bio povrijeđen, ali igrači su bili u šoku jer nisu mogli da vjeruju šta se desilo.

Dok je sve to trajalo u ulici pored autobus igrača Sao Paula je bez ikakvih problema prošao i na kraju stigao na stadion.

Navijači Tigrea osramotili su se za sva vremena i postali glavna meta ismijavanja na društvenim mrežama zbog nevjerovatnog kiksa koji će ih sigurno pratiti dugo vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi