Tihomir Tiki Skoko: Dobili smo 160 KM za troškove, no mineralna voda u Švedskoj koštala je 30 KM!

Danas je 20 godina od prvog nastupa HŠK Zrinjski u europskim natjecanjima

Tihomir Tiki Skoko: Dobili smo 160 KM za troškove, no mineralna voda u Švedskoj koštala je 30 KM!

Danas se navršava tačno 20 godina otkad je HŠK Zrinjski po prvi put u svojoj povijesti zaigrao u europskim natjecanjima. 

Prije 20 godina Plemići su zaigrali u Švedskoj protiv Frolunde u prvom kolu tada još uvijek aktualnog Intertoto Kupa iz kojeg su ispali zahvaljujući isključivo neiskustvu, pošto su po prikazanoj igri zaslužili prolaz. Trener te ekipe bio je legendarni mostarski nogometaš i trener Vladimir Skočajić Taramba. 

Zrinjski se u Intertoto Kup plasirao u sada već legendarnom raspucavanju jedanaesteraca pred krcatim stadionom pod Bijelim Brijegom kada su Plemići savladali zenički Đerzelez predvođeni Džemom Smječaninom.  Za klub su igrala imena koja su kasnije ušla u anale mostarskog kluba poput Slavena Muse, Hrvoja Ercega, Elvisa Margete, Draženka Bogdana i Tihomira Skoke koji se za SportSport.ba prisjetio tog dvomeča protiv Šveđana:

"Dobro se sjećam da smo u utakmici u Švedskoj ispustili prolaz dalje" - prisjeća se Skoko i dodaje: 

"Umjesto da smo se u Mostar vratili s pobjedom od 3:0 koju smo po prikazanom mogli izboriti, mi smo poraženi s 1:0. Valjda nas je to neiskustvo i pritisak europske utakmice koštalo prolaza. U Mostaru se igrao produžetak, u kom smo poveli 2:0, no oni su nam zabili iz jedne kontre, iz jedinog šuta po golu" - govori Skoko.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zaslužili smo prolaz protiv tima koji je tada imao budžet 10 miliona, a mi smo tih dana, tj. naš legendarni predjsednik Božidar Bata Puljić, skupljali za avion, nismo ni znali hoćemo li moći otići na prvu utakmicu. Ostaje veliki žal jer da smo prošli Frolundu išli bi na Pelister koji je itekako bio prolazan, a onda bi nas čekala Celta iz Viga. U sjećanju mi je iz tih dana ostalo sjajno ozračje na tribinama, kako se disalo za klub. Igrali smo srcem, novca tada nije bilo, a posebno sam ponosan jer su tada u timu bili gotovo sve naši domaći igrači" - govori Skoko i prisjeća se jedne anegdote vezane za gostovanje u Švedskoj. 

"Dobili smo po 160 KM od kluba da imamo za svoje troškove, no skoro smo vidjeli da nam taj novac neće bogzna što značiti jer je cijena mineralne vode bila negdje oko 30 KM" - kroz smijeh se prisjetio tada vrsni desni bek prvog izleta HŠK Zrinjski u europska natjecanja. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Zrinjski je život i više od toga!!!
5 12
GigantMostarski
Fina priča :)
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi