Tim kola Serije A: Edin Džeko i Cristiano Ronaldo u vrhu napada

Najbolja moguća ocjena za bh. napadača

Tim kola Serije A: Edin Džeko i Cristiano Ronaldo u vrhu napada

E. Čaušević

Italijanska Seria A ponudila nam je dosta uzbuđenja i ovog vikenda, a favoriti su većinom uspjeli da upišu pobjede.

Roma se lagano vraća u pravu formu i izabranici Eusebia Di Francesca su u ovom kolu pobijedili u gostima Chievo sa 3:0, a jedan gol postigao je i bh. napadač Edin Džeko.

Istim rezultatom slavio je i Juventus u gostima kod Sassuola, a bh. veznjak Miralem Pjanić upisao je asistenciju kog gola Cristiana Ronalda. Džeko i Ronaldo su partijama u ovom kolu izborili mjesto u timu kola, a Džekina ocjena je sve iznenadila.

Naime, prema portalu WhoScored u timu kola se našao Edin Džeko s najvećom mogućom ocjenom (10). S njim u napadu je i Cristiano Ronaldo koji je dobio ocjenu 9,1 i iznenađujuće je jedini igrač Juventusa u timu kola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tim kola: Sirigu (Torino), Calabria (Milan), Capuano (Frosinone), Fazio (Roma), Kolarov (Roma), Aina (Torino), Paqueta (Milan), Kessie (Milan), El Shaarawy (Roma), Ronaldo (Juventus), Džeko (Roma).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi