Ostalo mu samo ime: U klubu su se kleli u kultnog golmana, sada ga kao psa izbacili sa stadiona

Tim Wiese je doživio novo poniženje

Ostalo mu samo ime: U klubu su se kleli u kultnog golmana, sada ga kao psa izbacili sa stadiona

Edmir Škorić

Tim Wiese je kultni golman Werdera iz Bremena. Međutim, njegov bivši klub mu je u potpunosti odlučio okrenuti leđa i distancirati se od njega.

Odnos između Tima Wiesea i njegovog dugogodišnjeg kluba Werdera dugo se smatra napetim. Bivši golman je više puta viđen u javnosti sa ljudima iz desničarskog miljea. Time je zaradio veliki broj kritika, a nedavno je izgledalo kao da se Werder i Wiese ponovo zbližavaju, no sada je jasno da u Bremenu više Wiese nije što je nekada bio.

Werder Bremen još nije potvrdio mjerea, ali prema DeichStubeu i Radio Bremenu, Wieseu je zabranjen pristup stadionu. Uz to, više ne smije nastupati za veteranski tim zeleno-bijelih. Navodi se da je Wiese 12. marta na utakmici Bundeslige protiv Bayer Leverkusena vrijeđao još jednu osobu i time prekršio propise stadiona. O tome ima nekoliko svjedoka.

Navodi se da je sada pokrenut postupak zabrane ulaska na stadion u kojem će se saslušati i optuženi, odnosno Tim Wiese. Kako DeichStube dalje izvještava, Wiese poduzima mjere protiv optužbi. Javno je rekao: „Nisam dobio pismo".

Tim Wiese je bio član Njemačke i velika ikona Werdera, ali danas je zbog desničarskih stavova i svog ponašanja persona non grata na stadionu u Bremenu

Baš kao i klub, on trenutno ne želi puno reći, ali je kazao: "Reći ću nešto o tome u narednih nekoliko dana", najavio je Wiese.

Nedavno se Wiese ponovo obratio svom bivšem klubu sa izjavama u intervjuu za Sport Bild . "Nisam desničar", rekao je bivši nacionalni golman o svojim navodnim vezama sa desničarskom scenom.

Oglasi

Ovu izjavu želio je dokazati radnjama i zatražio da se uključi u borbu protiv zakona za klub. Generalni direktor Werdera, Frank Baumann, bio je simpatičan prema ovoj ideji: "Dobro smo primili na znanje Timov intervju."

No, najnovija dešavanja naglašavaju potpuni kraj odnosa između Werdera i bivšeg golmana, koji je usput rečeno odavno neprepoznatljiv jer se nakon nogometne karijere počeo baviti bodybuildingom.

Nedavno se ogradio od desničara s kojima se povezuje: "Dosta se jasno ograđujem od desničarskih ideja. Ko me bolje poznaje, zna da moj krug prijatelja uglavnom čine ljudi imigrantskog porijekla. Ako je neka skupina radikalno desna, distanciram se od nje u svakom pogledu", rekao je bivši golman za Bild.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon okončanja karijere bavio se body buildinogom, jedno vrijeme je bio i kečer te fitness trener, a zbog značajne promjene svog izgleda na sebe je privukao veliku pažnju.

Wiese je bio član čuvene generacije Werdera sa Fringsom, Diegom Ribasom, Ivanom Klasnićem, Miroslavom Kloseom. S Njemačkom je na Svjetkom prvenstvu 2010. godine bio treći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi