Timo Werner postavio ultimatum Chelseaju

Nijemac je nezadovoljan

Timo Werner postavio ultimatum Chelseaju

E. Škorić

Njemački napadač želi što više minuta provesti na terenu i spreman je otići iz kluba ukoliko ne budu ispunjeni njegovi zahtjevi.

Werner nije u prvom planu kod svog zemljaka Tomasa Tuchela i nezadovoljan je minutažom, a svjestan je da u sezoni koja dolazi mora redovno da igra ako želi s reprezentacijom Njemačke putovati u Katar na Svjetsko prvenstvo.

Upravo je Werner u pobjedi nad Club Americom (2:1) u prvoj utakmici na američkoj turneji postigao gol, a nakon tog meča dao je izjavu novinarima.

"Naravno da mi je želja da više igram i to je moj cilj. Sada, da li ću dobiti veću minutažu, nije na meni da odlučujem. Od toga će zavisiti moj ostanak u klubu. Želim više da igram kako bi bio spreman za Mundijal i da svojom zemljom ostvarim što bolji rezultat", poručio je napadač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S obzirom na dolazak Raheema Sterlinga iz Manchester Cityja, Werneru će biti još teže da se izbori za minute, ali u prilog mu ide činjenica da je Romelu Lukaku ovog ljeta napustio klub i vratio se u Inter.

Werner je s Chelseajem osvojio Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo i Superkup Evrope. Ukupno je u Premiershipu dao 10 golova uz 13 asistencija na 56 mečeva, a prije Chelseaja igrao je u Njemačkoj za Stuttgart i Leipzig.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi