10

Komentari (10)

Dasler
@K79 To je za to što se ili ne sjećaš ili nisi pratio nogomet 90tih. Tada nije samo Bayern dominirao, bio je tu Stuttgart, Kaiserslautern, HSV, Leverkusen, BVB, Borussia, Hetha itd, a sa druge strane dominirali su klubovi poput Manchester Uniteda, Nottinghama, Leeds-a, Chelsea, Arsenala, Evertona itd.
Svi ti navedeni klubovi sada nisu u vrhu osim Bayerna i Chelsea.
Ali se samo spominje kako je zavšio Dortmund protiv Cityja.
Moj komentar je bio uspjeren isključivo dotičnom balavcu ispod koji svaki put umanjuje veličinu Bundeslige iz nekih svojih razloga, možda misli da nekome to smeta kada tako govori..
Pozdrav
K79
90 tih u Bundesligi se i igrao najljepši fudbal al danas se ipak gotovo sve svodi na Bayern i iz toga razloga i opada interes za tom ligom a Werner jeste top napadač u to nema sumnje i kao sto rekoh mislim da je taj ogroman pritisak ustvari za njega i najveći problem LP
user1614932756
50 miliona jesu dali,za lukakua 115 sta je on pokazo nista,werner se makar bori stvara sanse za saigrace i dao je golova ko i lukaku nista losiji nije
celikze
Klicko
Sinko dragi nije ti ovo njemačka liga.U engleskoj se igra fudbal a ne kao u amaterskoj njemačkoj ligi.Kratko jasno zašto nisi uspio.Idi u bajern tamo možeš zabijati golove
Dasler
Bitno je da Bayern zabija Engleskim klubovima, amateri iz Njemačke lige 9 od 10 puta deklasiraju Engleze. Više smo navikli na to, kladara po automatizmu daju kvotu na Bayern 1,05 ko da igra protiv Nimesa :) Tanak si sinko, još trebaš da porasteš pa da ti budu jasnije neke stvari.. Nisam ni ja sve shvatao kada sam bio mali ;)
K79
jeste drug al to je samo jedan klub iz citave lige , vidjeli smo kako Dortmund prodje protiv Cityja i Dzeko kad je tek presao u englesku trebalo mu je poprilično vremena da se prilagodi i opet nije bas zabio ko u njemačkoj pozdrav
Dasler
@K79 Zaboravih se nadovezati za Džeku što si spomenuo. Mislim da to nema veze sa realnošću što si rekao, kao prvo Džeko je preživljavao teške periode sa tadašnjim trenerom, nije mu davao minutažu, te umanjivao automatski njegov učinak koji je i tada bio fantastičan, svi mediji su tada pisali o njemu kao zaslužniku za titule. Ako vjeruješ stvarno u tu glupost, da igraču iz bundeslige treba vremena da se uklopi zato što je došao iz "slabije" lige u "jaču", onda bi mi trebao objasniti kako nije trebalo De Bruyne-u, Gundoganu, Xhaki, Leni, Firminhu, Min Son-u, Aubameyangu i ostalima vremena?
Baš bi volio čuti odgovor na ovo...
Dasler
@K79 Ma šta znači u istom rangu po tebi? Ako rangiraš ligu po osnovu para koje dobijaju od TV prava onda ćeš definitivno reći da je Engleska br.1 i nećeš prihvatiti činjenicu da je Španska bolja od Engleske recimo, ali i to je prošlo vrijeme, jer Barcelona igra značajnu ulogu u tome, ali je u fazi raspadanja trenutno. Engleski klubovi nemaju baš najbolji rang na internacionalnom nivou, kao i rezulatate u prethodnoj deceniji. Njemačka je zbog Bayerna postala treća liga svijeta i to je činjenica, jer je predominantan kako u domaćem, tako i na internacionalnom nivou. A kad smo kod igrača, teško je naći igrače koji su došli iz Bundeslige, a nisu se snašli u Engleskoj i vrlo je mali procenat. De Bruyne je došao iz Genta u Chelsea gdje je odigrao 3 utakmice, znači nije iz Premierlige uopšte igrač, ostalo si sam rekao. Karius nije vrijedan spomena, jer je prosječan golman bio i u Njemačkoj. Werner je top napadač, vrijeme će pokazati. Trudi se, kreira šanse, asistira, golovi će doći. Ne daju mu džaba toliku minutažu, vjeruju mu s razlogom. Naravno, ovo je i moje subjektivno mišljenje, ali donekle potkrijepljeno činjenicama. Budemo vidjeli, pozdrav!
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.