Konstantno su ga ismijavali, a sada je ispisao historiju jednog od najboljih klubova u Njemačkoj
Foto: Instagram

Veliko postignuće

Konstantno su ga ismijavali, a sada je ispisao historiju jednog od najboljih klubova u Njemačkoj

E. Ganibegović

Njemački napadač Timo Werner po drugi put u karijeri član je Leipziga.

Ovaj klub ga je 2016. godine platio Stuttgartu 23 miliona eura, te je Werner za četiri sezone postao jedan od najboljih evropskih napadača.

Sjajne igre i golgeterski niz došli su na naplatu 2020. godine kada ga je kupio londonski Chelsea za oko 50 miliona eura, no u Londonu stvari nisu išle baš najbolje.

Tamo je Nijemac bio meta konstantnih ismijavanja zbog nevjerovatnih promašaja koje je bilježio, pa navijačima nije teško palo kada je napustio klub.

Ono što ipak može izvući kao pozitivno iz vremena provedenog u Chelseaju, svakako je trofej Lige prvaka koji je osvojio 2021. godine s londonskim timomo.

Werner je u dresu Chelseaja nastupio na ukupno 89 utakmica na kojima je postigao 23 gola i podijelio 21 asistenciju.

Oglasi

Ovog ljeta se Werner odlučio vratiti u Leipzig, a njemački tim je Chelseaju za njegove usluge platio 20 miliona eura i potpisao ga do ljeta 2026. godine.

Da je Leipzig grad i klub u kojem se Werner najbolje osjeća pokazao je odmah po povratku kada je postigao gol na svom drugom debiju za Leipzig.

Jučer je njegov tim u osmom kolu Bundeslige s 4:0 savladao Bochum, a Werner je postigao dva pogotka i tako stigao do velikog postignuća.

Naime, Werner je prvi fudbaler u historiji koji je u dresu Leipziga postigao 100 golova, a trenutno je na brojci od 101. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na vječnoj listi strijelaca slijede ga Daniel Frahn (85 golova), Yussuf Poulsen (81), Emil Forsberg (59), Christopher Nkunku (55) i drugi.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
A teskog izazova bit najbolji strijelac kluba sto je osjovan 2009 god, pa i Dzeko je najbolji strijelac Wolfsburga jos uvijek
1 3
AmellemA
Ne možeš sa trilionerom o skromnosti, tvoja skromnost i njegova jednostavno nisu i ne mogu biti ista.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi