Jarmolenko nazvao izdajicu Timoščuka, pale su teške riječi i prekinuto je veliko prijateljstvo

"Bio si mi idol"

Jarmolenko nazvao izdajicu Timoščuka, pale su teške riječi i prekinuto je veliko prijateljstvo

E. Škorić

Ukrajinska nogometna zvijezda Andrij Jarmolenko otkrio je kako je prekinuo vezu sa bivšim reprezentativnim kolegom Anatolijem Timoščukom zbog toga jer je ovaj odbio osuditi rusku invaziju na Ukrajinu.

Nekadašnji reprezentativac Ukrajine i bivši igrač Bayerna, Anatolij Timoščuk, postao je preko noći jedna od izdajica Ukrajine, a tamošnji Nogometni savez odlučio je da ga u potpunosti obriše iz svoje prošlosti.

Timoščuk radi kao pomoćni trener ruskog Zenita i uopšte se nije oglašavao nakon što su Rusi 24. februara ove godine napali Ukrajinu. Mnogi sportisti, aktuelni i bivši krenuli su odmah u rat da brane Ukrajinu, a Timoščuk je ostao u Rusiji, no da stvar bude još gora, čak nije ni javno osudio ruski napad.

Jarmolenko je uživao u bliskoj vezi sa Timoščukom dok je igrao sa njim za Ukrajinu između 2009. i 2016. godine, ali više ne želi imati bilo kakav odnos s njim.

U ponedjeljak je zvijezda engleskog West Hama potvrdila da je prekinuo svaku vezu i prijateljstvo s bivšim kolegom iz reprezentacije.

"Pitao sam ga: 'Kako spavaš noću?', a on mi je odgovorio: 'Ne spavam'. Onda me nazvao. Rekao sam mu da mi je bio uzor, a da je sada ništa. Onda mi je rekao da od*ebem, a ja sam mu to isto ponovio", otkrio je Jarmolenko.

Jarmolenko je samo jedan u nizu trenutnih ukrajinskih reprezentativaca koji su digli ruke od Timoščuka, koji očito više nije dobro došao u svoju Ukrajinu, a poznato je da je upravo on igrač s najviše nastupa za tu zemlju.

Artem Fedetsky je još jedan igrač koji je imao priliku da poznaje Timoščuka, zajedno su igrali, ali danas poput većine ukrajinskog naroda ima samo najgore mišljenje o proslavljenom nekadašnjem veznjaku.

"Izdajnik, ništa drugo ne mogu reći o njemu. Napisao sam mu poruku, pročitao ju je, ali nije mi ništa odgovorio. Njegovo ponašanje u ovoj situaciji je iznenađujuće. Rusija granatira civile, bombama gađa rodilište, a on sve to zna jer mu roditelji žive u Ukrajini. Svakako održava kontakt s ocem koji je svjestan šta se događa", rekao je Fedetsky.

"Cinično je zatvarati oči pred onim što se događa i nikako ne reagovati. Mislim, šta on ima tamo u prsima, srce očito nema... Ne brine se, ništa ne pokušava da promijeni, samo šuti...", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi