Cijeli stadion počeo aplaudirati kada su vidjeli sliku Vladimira Putina i opis ispod nje

Navijači Legije ponovo u centru pažnje

Cijeli stadion počeo aplaudirati kada su vidjeli sliku Vladimira Putina i opis ispod nje

E. Čaušević

Lech i Legia jučer su remizirali (1:1) u derbiju 28. kola poljske Ekstraklase, a utakmicu je obilježio transparent upućen Vladimiru Putinu.

Derbi rivala u Poljskoj završio je na kraju bez pobjednika, međutim na društvenim mrežama glavna priča bio je potez navijača Legije koji su ponovo odlučili da prozovu lidera Rusije.

Putin se već dva mjeseca nalazi na meti žestokih kritika cijelog svijeta jer je dao dozvolu svojoj vojsci da počne rat u Ukrajini i još uvijek ne odustaje od toga i pored mnogobrojnih sankcija.

Navijači Legije poznati su po tome što često vole komentarisati političku situaciju u svijetu, ali i sportu i bore se maksimalno protiv svih nepravdi.

Tako su i na jučerašnjoj utakmici odlučili da posvete transparent Putinu. Na transparentu je fotografija lidera Rusije sa omčom oko vrata, dok je ispod pisalo "ruska ku*va".

Oglasi

Nakon što su svi na stadionu vidjeli poruku navijača Legije počeli su aplaudirati i jasno je da su svi istog mišljenja kada je u pitanju Vladimir Putin.

Međutim, oduševljenje domaćih navijača nije dugo trajalo jer su potom vidjeli još jedan detalj na Putinovoj fotografiju zbog čega su se čuli i pojedini zvižduci.

Naime, Putin je bio obučen u dres moskovskog Spartaka i to nije bilo slučajno. Poznato je da su navijači Lecha i Spartaka u prijateljskim odnosima, a takav potez pristalica Legije se navijačima u Poznanu nije baš svidio.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

[twitter]https://twitter.com/HooligansTV_eu/status/1512826632607830022[/twitter]

No, tokom većeg dijela utakmice su tokom skandiranja protiv rata u Ukrajini navijači dva kluba skandirali u jedan glas. Ipak, gostujući navijači su i pored toga našli način kako da malo "bocnu" jučerašnjeg protivnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi