Timothy Weah stigao u Celtic, Brendan Rodgers oduševljen
Weah je u PSG-u odigrao osam mečeva i postigao je dva gola, no pored Neymara, Cavanija i Mbappea jednostavno nije imao dovoljno prostora za igru

Posuđen iz PSG-a

Timothy Weah stigao u Celtic, Brendan Rodgers oduševljen · Zvanično

Edmir Škorić

Mladi napadač Timothy Weah (18) i zvanično je postao novi član škotskog prvaka Celtica.

Osamnaestogodišnji napadač, sin legendarnog Georgea Weaha, debitovao je ove sezone za PSG, no kako trener Thomas Tuchel nije računao previše na njega, što i ne čudi s obzirom na to da igra na pozicijama Neymara i Mbappea, reprezentativac SAD-a odlučio je da ode u Celtic.

"Hvala svima na velikoj podršci. Zahvaljujem se svima koji su mi pomogli dok sam bio član ove porodice. Dosta sam naučio prethodnih mjeseci, iako nisam mnogo igrao. Nedostajat će mi stadion i energija koju su navijači donosili u svakom meču", kazao je Weah.

On će u Celticu igrati na posudbi do kraja sezone, mada nije isključeno da ga Škoti zadrže i na stalnoj osnovi.

Novim saigračima priključit će se na zimskom kampu u Dubaiju, a trener tima Brendan Rodgers bio je pun hvale za mladu zvijezdu.

Brendan Rodgers je presretan zbog dolaska Weaha

"Timothy je mladi talent koji je već zreo međunarodni igrač. Pred sobom ima dugu karijeru, ali on ima te prirodne atribute u smislu brzine i tehnike. I gladan je golova. Bilo mu je teško doći do izražaja pored svih tih zvijezda u PSG-u, pa smo sretni da je došao kod nas na posudbu", dodao je Rodgers.

Za prvi tim PSG-a je postigao dva gola u šest nastupa, a za SAD je do sada već sakupio osam nastupa i ima jedan pogodak na kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi