Timothyju je otac predsjednik Liberije, ali on će igrati za SAD

Dobio poziv za seniorsku reprezentaciju

Timothyju je otac predsjednik Liberije, ali on će igrati za SAD

George Weah je jedno od najpoznatijih fudbalskih imena širom svijeta. Nekada je predvodio napad Milana, osvajač je Zlatne lopte, a danas je predsjednik Liberije. Da jabuka ne pada daleko od stabla, pokazuje njegov sin Timothy. 

Naime, mladi napadač PSG-a je veliki talenat, a dokaz za to je poziv u seniorsku reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država sa 18 godina. Timothy je odigrao sjajan U 17 World Cup prošlog oktobra na kojem je između ostalog postigao hat-trick protiv Paragvaja, a brzo je stigao poziv u seniorsku reprezentaciju za koju bi trebao debitovati u predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv upravo Paragvaja, 27. marta.

Privremeni selektor Sjedinjenin Država Dave Sarachan pohvalio je mladog fudbalera:

"Tim je očigledno bio veoma uspješan sa mlađim selekcijama Sjedinjenih Američkih Država. Također je uspješan i u PSG-u. On igra za veliki evropski klub koji mu je ove sezone dao određene minute što je sjajno za njegov napredak. On je igrač koji se dobro može snaći na nekoliko različitih pozicija. Ima brzinu i tehniku i mislim da je on veoma zanimljiv za pružit mu šansu", rekao je Sarachan.

Kako se desilo da zaigra za Sjedinjene Države, a otac mu je predsjednik druge države?

Timothy je rođen u Brooklynu u februaru 2000. godine, dok je njegov otac još bio član Milana, ali na posudbi u Chelseaju. Djetinstvo je proveo u Brooklynu, da bi se kasnije preselio u Pembroke Pines (Florida) gdje je igrao za West Pines United FC. Prošao je omladinske kategorije Sjedinjeninih Država gdje je za kadete odigrao 14 mečeva i postigao šest golova.

Svemu dodajmo da njegov stil igre podsjeća na očev, a da mu je trener PSG-a Unai Emery povjerenje ove sezone ukazao već dva puta u Ligu 1 gdje je odigrao ukupno 32 minute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi