Tinejdžer koji na utakmice La Lige dolazi bicikilom "uništio" najlošiji Real Madrid u 21. stoljeću

Kraljevi poniženi

Tinejdžer koji na utakmice La Lige dolazi bicikilom "uništio" najlošiji Real Madrid u 21. stoljeću

Admin Čaušević

Ni povratak Zinedinea Zidanea nije puno promijenio situaciju u Real Madridu zato i ne čudi zašto je francuski stručnjak poslije novog poraza kazao da je na sreću do kraja sezone ostala još jedna utakmica.

Nakon nekoliko dobrih utakmica Los Blancosi su se vratili standardim navikama ove sezone, odnosno pružanju blijedih partija i ostvarivanju loših rezultata.

Nakok jučerašnjeg poraza od Real Sociedada (3:1) ovaj tim je najlošija ekipa Real Madrida u 21. stoljeću.

Računajući sva takmičenja upisan je 17 poraz, Barcelona je na +18, a na gostovanjima Kraljevi nisu pobijedili još od 10 marta. Štaviše na posljednja tri gostojuća susreta upisani su samo porazi. Bolji su bili Rayo Vallecano, Valencija i Real Sociedadu.

Los Blancose je jučer na Anoeti dokrajčio golobradi mladić rođen 2001. godine koji na utakmice dolazi vjerovali ili ne biciklom.

Riječ je o Anderu Barrenetxei, 17-godišnjem dragulju kluba iz San Sebastiana. Talentovani krilni fudbaler je protiv kraljevskog kluba postigao svoj prvijenac u La Ligi.

Za Real Sociedad je debitovao u decembru 2018. godine kada je imao 16 godina te je postao prvi igrač rođen u 21. stoljeću koji je zaigrao u najjačem rangu španskog fudbala.

Međutim, bez obzira što je naglo stekao popularnost to nije promijenilo njegove svakodnevne navike. Nakon nedavne pobjede nad Getafeom fotografisan je kako se se vozi na biciklu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barrenetxea je tada stadion Anoeta napustio s iznajmljenim biciklom kojeg je uredno vratio na svoje mjesto, a zatim se zaputio kući.

Do sada je upisao osam nastupa u La Ligi, a u posljednjem kolu će imati priliku da svoj tim izvede na euroscenu. Baskijcima će trebati trijumf nad Espanyolom i poraz Athletic Bilbaoa na gostovanju kod Seville.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi