Tino Sven Sušić ima novi klub: "Takav igrač će nam dobro doći"

Nekadašnji reprezentativac BiH

Tino Sven Sušić ima novi klub: "Takav igrač će nam dobro doći"

Tino Sven Sušić našao je peti klub u posljednje tri godine.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje prošle sezone je igrao vrlo dobro za Venlo, ali iznenađujuće je ljetos raskinuo ugovor s ovim holandskim timom i sve do sada je bio bez angažmana.

Iako je u proteklom periodu imao poziva sa svih strana, ponuda za koju se odlučio je ona iz Austrije, iz tamošnjeg prvoligaša Hartberga s kojim je zvanično potpisao ugovor do ljeta 2020. godine.

Transferom se pohvalio i sam Hartberg, a svi u klubu nisu skrivali oduševljene imajući u vidu kakav CV ima bh. fudbaler.

"Mi smo posao s dovođenjem igrača još ranije završili, ali odjednom se pojavila opcija da poptišemo ugovor sa Sušićem. Nismo mogli propustiti da dovedemo tako kvalitetnog igrača", izjavio je sportski direktor Erich Korherrr, a na njega se nadovezao i glavni trener Markus Schopp.

"Igrač s takvim iskustvom će nam dobro doći. Trudit ćemo se da ga što prije uklopimo u naš sustav."

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Hartberg je prilično mali klub u Austriji, po finansijama daleko ispod onih vodećih, ali svejedno ostvaruje prilično dobre rezultate. Nakon 10 odigranih kola je na šestom mjestu, ispred Austrije Beč, Mattersburga...

Top Komentari

Grohot
da bas ce nas on spasiti
3 0
C.Banks
Talentovan momak. Da ga je reprezentacija gurala bio bi sad u Romi ili Juventusu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti