Sušić je nakon više od mjesec dana dočekao debi u drugoj ligi Hrvatske - Odigrao je minut

Da li će se nametnuti?

Sušić je nakon više od mjesec dana dočekao debi u drugoj ligi Hrvatske - Odigrao je minut

E. Ganibegović

Novi klub u kojem će Tino-Sven Sušić pokušati da oživi karijeru je hrvatski drugoligaš Rudeš i nakon više od mjesec dana čekanja bh. fudbaler dočekao je da debituje za ovaj tim, no odigrao je samo minut.

Tino-Sven Sušić svojevremeno je bio najbolji igrač Hajduka i vođa ekipe koja je osvojila kup Hrvatske, te je igrajući za splitski tim stekao i status reprezentativca Bosne i Hercegovine i nastupio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, no karijera mu je u velikom padu.

U Hajduku je Sušić odigrao 134 utakmice te postigao 27 golova uz 24 asistencije, te mu je vrijeme provedeno na Poljudu definitivno najbolje u karijeri, jer je tada bio i na pragu prelaska u veliki Inter. 

Pitanje je šta bi bilo da je otišao na Giuseppe Meazzu, jer je otišao u Genk i otada je u konstantnom padu. Mnogo je klubova promijenio, a bio je i u Bosni i Hercegovini.

Period proveden u FK Sarajevo mu je nakon Hajduka i najbolji period karijere jer je osvojio dva trofeja - Premijer ligu i Kup Bosne i Hercegovine.

Također, nakon Hajduka, Sarajevo je klub u kojem je Sušić upisao najviše nastupa, ukupno 32. Postigao je dva gola i dodao isto toliko asistencija u bordo dresu.

Oglasi

Nije uspio oživiti karijeru ni u Sarajevu, pa je digao sidro i okušao se u ruskom Kubanu i slovenačkom Taboru iz Sežane, no neuspješno. U martu je potpisao za hrvatskog drugoligaša Rudeš, a prije tri dana je konačno debitovao. 

Pet puta je bio izvan sastava otkada je stigao u ovaj klub, da bi prije tri dana u domaćoj pobjedi protiv BSK Bijelo Brdo od 1:0 upisao prvi minut na terenu.

Trener mu je dao šansu u 90. minuti umjesto Tomislava Gomelta, a vidjet ćemo da li će u nastavku sezone igrati neki bitniju ulogu u timu koji je na putu da uđe u HNL.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Još je šest kola do kraja u Prvoj nogometnoj ligi, a Rudeš je prvi s 58 bodova. Drugoplasirani Vukovar 1991 ima devet manje, a ova dva tima međusobno će se sastati u posljednjem kolu.

Što se Sušića tiče, ovaj 31-godišnjak je posljednju dobru sezonu statistički gledano, ali i po minutaži, imao 2018/19. kada je nosio dres VVV-Venloa i upisao 27 nastupa u Erediviziji uz pet pogodak i dvije asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi