Tino Sven Sušić ima novi klub, sedma različita zemlja za iskusnog veznjaka

Napustio Rusiju

Tino Sven Sušić ima novi klub, sedma različita zemlja za iskusnog veznjaka

A. Čaušević

Poslije invazije Rusije na Ukrajinu mnogi inostrani fudbaleri su napustili ruske klubove, među njima je Tino Sven Sušić.

Sušiću je trebalo nekoliko sedmica da pronađe novi klub, a interesantno da će karijeru nastaviti u sedmoj različitoj zemlji.

Naime, ovaj 30-godišnjak je potpisao za Tabor Sezanu koja je član Prve lige Slovenije i sigurno bi trebao predstavljati pojačanje za ovu ekipu.

Sušić u Sloveniju stiže iz ruskog drugoligaša Kubana gdje je igrao sasvim solidno u dosadašnjem dijelu sezone uz upisanih osam nastupa i dva gola.

Bivši bh. reprezenativac je sezonu počeo u dresu Sarajeva, a Bordo tim je napustio krajem augusta nakon razočaravajućih partija.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Slovenija mu je sedma različita zemlja u karijeri pošto je ranije osim u BiH i Rusiji još igrao u Belgiji, Izraelu, Nizozemskoj, Austriji i Hrvatskoj.

Hajduk, Genk, Maccabi, Antwerpenu, Venlo, Hartberg, Sarajevo i Kuban su klubovi za koje je nastupao u seniorskoj kategoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti