Tino Sven Sušić ponovo u Premijer ligi BiH!

Neočekivano

Tino Sven Sušić ponovo u Premijer ligi BiH!

Edmir Škorić

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Tino Sven Sušić (31), ponovo će igrati na premijerligaškim terenima.

Sušić je u Premijer ligi već igrao za FK Sarajevo, a iskusni veznjak sada se vraća u BiH te će u narednom periodu nastupati za FK Tuzla City.

“Zahvaljujem se Tuzla Cityu na pruženoj prilici i izuzetno sam uzbuđen zbog dolaska u ovaj klub. Osjećam se počašćen što ću biti dio ovog tima i zajedno sa saigračima raditi na postizanju uspjeha. Radujem se što ću doprinijeti svojim igračkim vještinama i energijom na terenu. S nestrpljenjem iščekujem predstojeće izazove i suradnju s cijelim Tuzla City timom. Hvala vam na podršci i prilici da budem dio ove priče.” Izjavio je Sušić.

Igra na poziciji veznog igrača a sa Tuzla Cityem je ugovor potpisao na dvije godine.

Tino Sven Sušić pozira s dresom svog novog kluba

Sušić je rođen u Belgiji i tamo je počeo karijeru, igrao je u omladinskim pogonima Visea, Genka i Standarda, odakle je prešao u Hajduk, a potom je za 2 miliona eura potpisao za izraelski Maccabi iz Tel Aviva.

Ponovo se vratio u Belgiju, igrao za Genk i Antwerp, pa otišao u Venlo, zatim u Austriju gdje je igrao za Hartberg, da bi u januaru 2020. potpisao za FK Sarajevo.

Oglasi

Potom je kao slobodan igrač otišao u ruski Kuban, pa Tabor Sezanu u Sloveniji, a posljednji klub bio mu je Rudeš, koji je nastupao u 2. ligi, a sada je prvoligaš.

Svojevremeno je 2014. godine igrao s bh. reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a često su ga optuživali da igra na osnovu toga što mu je amidža bio tadašnji selektor Safet Sušić. Tinov otac Sead također je bio proslavljeni nogometaš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzlaci su nakon četiri kola Premijer lige upisali jednu pobjedu uz tri poraza, a posljednji nedavno na Grbavici i očito je da su im potrebna dodatna pojačanja ako planiraju ostati u najvišem rangu bh. nogometa.

Sljedeću utakmicu igraju za vikend protiv Igmana u Tuzli, kada bi svoj debi mogao imati i Tino Sven Sušić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zenicanin
Povede ga amidza na svjetsko umjesto Zahirovica koji je izborio svjetsko kroz kvalifikacije. Mrs ubleho
4 0
limvotemirvah
Da ista valja Mirvic bi ga vratio kod nas. Izgleda ovaj Azmir bas ima komplekse, samo da je igrac "poznat" i on ga dovodi. Nek je sretno malom, ipak.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi