Tioteov saigrač objasnio šta se dešavalo na treningu

Tragična smrt nekadašnjeg igrača Newcastlea

Tioteov saigrač objasnio šta se dešavalo na treningu

E. Čaušević

Fudbalski svijet jučer je potresla tragična vijest koja je stigla iz Kine da je nekadašnji igrač Newcastlea, Cheick Tiote, preminuo na treningu svoje ekipe.

Tiote je sedam godina nosio dres kluba sa St. James Parka, ali je početkom ove godine odlučio nastaviti svoju karijeru u dalekoj Kini u dresu Beijing Enterprisesa. Tokom jučerašnjeg treninga ove ekipe Tiote se srušio na travnjak, te je od posljedica srčanog udara preminuo na putu do bolnici.

Njegov saigrač iz kineske ekipe Jin Hui danas je posjetio stadion, te je odao počast Tioteu. On je u izjavi za tamošnje medije otkrio šta se jučer dešavalo na treningu, te kakva atmosfera vlada u ovoj ekipi nakon ove tragedije koja ih je zadesila.

"On se samo srušio na teren. Bio je odmah tu ispred mene i samo se srušio. Još uvijek ne mogu da vjerujem da se to desilo. Svi smo i dalje u šoku i nadamo se da će naredna utakmica biti odgođena jer zaista nismo u stanju da igramo. Ovo je velika tragedija", rekao je Hui.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi