Tišina na Old Traffordu nikom neće ništa dobro donijeti

Je li vrijeme za pomirenje?

Tišina na Old Traffordu nikom neće ništa dobro donijeti

E. Škorić

Prolazi vrijeme, stvari se ne mijenjaju, Jose Mourinho ne pomišlja da odustane od svojih principa i zamisli.

United je ispao od Seville u osmini finala Lige prvaka i baš u tom revanšu protiv Andalužana, kada je Paul Pogba meč počeo s klupe, mogla je da se osjeti ta netrepljivost na Old Traffordu i da se na neki način pokaže tačnim ono što i Pogba i Mourinho uporno pokušavaju sakriti.

Pogba je izgubio startno mjesto u Unitedu, ne zato što nije dovoljno kvalitetan, već je Jose tip koji ne popušta i koji ne priznaje greške, pa ako kaže da je ovo najbolja formacija - onda je to to. Ako se Pogbi takav sistem igre ne dopada i ako se u njega ne uklapa, onda može sjediti na klupi ili tribinama, bez obzira što je plaćen 105 miliona eura u avgustu 2016. godine.

Uslijedio je krizni period u Manchesteru, ali Mourinho se nakon eliminacije od Seville pravdao da je "normalno da United ispadne i da je već navikao na to", izazvao je bijes navijača, koji su jedva prežalili i rano izgubljenu titulu, ali Portugalac i dalje tjera po svom i ne planira da popusti u svojoj tvrdoglavosti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ima i dalje upravu kluba, pravit će tim i za narednu sezonu, a ako se ništa drastično ne popravi, teško da će Pogba ostati član Crvenih vragova, baš kao i mnogi drugi. Pogbin agent Mino Raiola je nedavno rekao da uveliko radi na "slučaju Pogba", da pregovara, sjeda s potencijalnim kupcima, a šta će od svega na kraju biti, za sada je teško zaključiti.

Na Old Traffordu sada čekaju kraj sezone, pa da se krene razmišljati o novoj, a na Mourinhu je da odredi koji to igrači kvare atmosferu i ne daju dovoljno i koji nisu sposobni igrati po njegovim željama i zamislima. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti