Tite ima dosta ponuda, jedna dolazi i s Balkana

Žele ga u Grčkoj

Tite ima dosta ponuda, jedna dolazi i s Balkana

Eldar Ganibegović

Brazilski trener Adenor Leonardo Bacchi poznatiji kao Tite uskoro bi se trebao vratiti na posao, a ponuda mu ne nedostaje.

Nakon što je Brazil ispao od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, Tite se povukao s klupe ove južnoameričke selekcije i do sada više nije nigdje radio.

Uskoro bi se trebao vratiti na posao, a interesa za njim ne manjka. Najunosnija ponuda koju ima je ona od Al-Hilala iz Saudijske Arabije.

Osim toga, tražen je i u Turskoj i dalekom Japanu, no mogao bi karijeru nastaviti i na Balkanu s obzirom na to da za njega interes pokazuje grčki velikan.

Brazilski mediji pišu kako je za njegove usluge zainteresovan Olympiacos koji iza sebe ima razočaravajuću sezonu u kojoj nije osvojio niti jedan trofej (AEK osvojio duplu krunu).

Vidjet ćemo da li će do saradnje Titea i tima iz Pireja doći. Podsjetimo, s dolaskom u Olympiacos povezivao se i Gennaro Gattuso.

Što se tiče Titea, on je bogatu trenersku karijeru započeo 1990. godine kada je vodio Garibaldi-RS. 

Nakon toga je radio u Caxiasu, Veranopolisu, Ypiranga-RS-u, Juventudeu, pa ponovo Caixasu na čijoj je klupi bio tačno do posljednjeg dana 20. stoljeća. 

Potražite više informacija na temu Super League:

Na posao se vraća 2001. godine kada je preuzeo Gremio, da bi vodio Sao Caetano, Corinthians, Atletico-MG, Palmeiras, Al-Ain, Itnernacional, Al-Wahdu, ponovo Corinthians dva puta, te selekciju Brazila. 

U karijeru je osvojio mnoštvo trofeja, među kojima i Copa Ameicu s Brazilom, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo 2013. godine s Corinthiansom, Copa Sudamericanu, Copa Libertadores...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi