Tite saopštio spisak Brazila, poziv dobio i tinejdžer Real Madrida

Dosta novih igrača

Tite saopštio spisak Brazila, poziv dobio i tinejdžer Real Madrida

Endin Čaušević

Reprezentacija Brazila u narednom mjesecu igra dvije prijateljske utakmice protiv Paname i Češke.

Selektor ove reprezentacije Tite objavio je danas spisak igrača na koje će računati na ovim utakmicama, te je uspio iznenaditi javnost s nekoliko novih fudbalera.

U centru pažnje nalazi se napadač Real Madrida, Vinicius Junior, koji je po prvi put u karijeri dobio poziv u seniorski tim Brazila. Pored njega poziv je dobio i mladi Lucas Paqueta koji je u januaru pojačao Milan i svojim igrama je skrenuo pažnju na sebe.

Također, ima tu i iskusnijih igrača poput Danija Alvesa, Mirante, Thiaga Silve i Casemira, a sigurno da su najveće zvijezde Coutinho, Firmino i Gabriel Jesus.

Spisak Brazila: Alisson, Ederson, Weverton, Dani Alves, Danilo, Filipe Luis, Alex Sandro, Miranda, Thiago Silva, Eder Militao, Casemiro, Arthur, Fabinho, Allan, Coutinho, Felipe Anderson, Paqueta, Everton, Firmino, Vinicius Junior, Gabriel Jesus, Richarlison.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi