Minimalne pobjede Francuske, Brazila i Italije
(Foto: EPA) Francuska i Brazil su večeras upisali minimalne pobjede, ali su u prijateljskim susretima povrede zadobili asovi ovih reprezentacije, Kylian Mbappe i Neymar. Stepen njihovih povreda još nije poznat.

Prijateljski susreti

Minimalne pobjede Francuske, Brazila i Italije

Reprezentacija Francuske se od poraza u Ligi nacija od Holandija oporavila večerašnjom pobjedom na Urugvajem rezultatom 1:0.

Na Stade de Franceu je viđena dosta tvrda utakmica, u kojoj je, ipak, Francuska dominirala od samog početka.

Imali su Trikolori nekoliko dobrih prilika, ali su do gola vrijednog pobjede došli tek početkom drugog poluvremena.

Brune Mendez je u 52. minuti rukom blokirao Griezmannov pokušaj, pa je sudija pokazao na bijelu tačku. Siguran sa bijele tačke je bio Olivier Giroud koji je tako i donio pobjedu svojoj reprezentaciju.

Večeras je odigrano još nekoliko zanimljivih prijateljskih susreta, a jedan od njih je bio i onaj Italije i SAD-a na Luminus Areni u Genku.

Italija je bila bolja čitavim tokom susreta, imali su Azzurri dosta prilika (imala je i Amerika nekoliko dobrih šansi), ali golova nije bilo sve do sudijske nadoknade. Igrala se 94. minuta kada je Politano krunisao dobru akciju Italije i postavio konačnih 1:0.

Minimalnu pobjedu (1:0) upisao je i Brazil i to nad Kamerunom u meču odigranom u Engleskoj (Milton Keynes).

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Pobjedonosni gol postignut je u 45. minuti kada je Richarlison odlično reagovao nakon kornera kojeg je izveo Willian i zakucao mrežu iza leđa golmana Kameruna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi