Firmino na čekanju, Xavi želi fudbalera kojeg je već jednom pustio da ode!

Vraća u život pomalo zaboravljenog Aubu?

Firmino na čekanju, Xavi želi fudbalera kojeg je već jednom pustio da ode!

Eldar Ganibegović

Roberto Firmino na pragu je prelaska u Barcelonu, no sada je brazilski napadač stavljen na čekanje. Xavi Hernandez se nećka, a u tim bi htio da vrati fudbalera kojeg je ljetos već pustio da ode.

Prije tri dana je Daily Mail objavio da je Roberto Firmino dogovorio sve uslove ugovora s Barcelonom, te da će na ljeto kao slobodan igrač potpisati za ovaj klub.

Bivši napadač Hoffenheima već ranije ove sezone je obavijestio čelnike Liverpoola da nema namjeru produžiti ugovor i da karijeru želi nastaviti negdje drugo, a izbor je pao na Barcelonu.

Brazilski fudbaler je u Liverpool stigao 2015. godine iz njemačkog Hoffenheima. Plaćen je 29 miliona funti i definitivno će ostati upamćen među navijačima engleskog velikana.

On je u proteklih osam godina nastupio 360 puta za tim s Anfielda i postigao je 109 pogodaka. Osvojio je brojne trofeje među kojima su Premiership i Liga prvaka.

Iako je njegova budućnost manje-više poznata, danas ipak dolaze informacije koje kažu da je njegov transfer stavljen na čekanje zbog druge želje Xavija Hernandeza.

Oglasi

Kako pišu mediji u Španiji, trener Barcelone volio bi u svom timu ponovo vidjeti gabonskog napadača Pierrea-Emericka Aubameyanga, koji je ljetos stigao u Chelsea upravo iz Barcelone.

Sky Sports piše da je sada Aubameyang glavna meta Barcelone kada su napadači u pitanju i ostaje da se vidi šta će biti s Firminom i da li će uopšte doći na Camp Nou.

Gabonski napadač upisao je tek 20 nastupa za Chelsea ove sezone u svim takmičenjima, te postigao tri gola uz jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako je ovaj Afrikanac prvi na listi igrača kojih će se Chelsea riješiti ovog ljeta, no ponovo bi mogao napraviti sjajan transfer i vratiti se u Barcelonu.

Podsjetimo, seniorski fudbal Aubameyang počeo je igrati u Milanu, nakon čega je igrao za Dijon, Lille, Monaco, Saint-Etienne, te Borussiju Dortmund i Arsenal gdje se najviše proslavio. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi