Navijačima Barcelone je trn u oku, a klub našao način da ga se riješi i dovede sjajno pojačanje

Barca i Atletico Madrid dogovorili razmjenu

Navijačima Barcelone je trn u oku, a klub našao način da ga se riješi i dovede sjajno pojačanje

Endin Čaušević

Barcelona je u januaru pokušala dovesti Yannica Carrasca iz Atletico Madrida i igrač je htio da karijeru nastavi u dresu katalonskog kluba, ali je njegov klub sve to blokirao. No, Barca od Belgijanca očito nije odustala, a španski mediji pišu da je spremna razmjena igrača na koju je Atletico navodno već pristao.

Barcelona u januaru nije mogla kupovati igrače zbog finansijskih problema i jedina opcija bila im je da igrače dovode na posudbu. Takav plan imali su i kada je u pitanju Carrasco, no Atletico Madrid na kraju to nije prihvatio.

Carrasco je već u januaru jasno dao do znanja čelnicima Atletico Madrida da želi da ide u Barcelonu, ali su tada oni poručili da se to može desiti samo ukoliko Katalonci za njega plate oko 35 miliona eura.

Za Barcu je to bila nemoguća misija zbog čega su na kraju odustali od pokušaja da u januarskom prelaznom roku dovedu Belgijanca.

Međutim, katalonski Sport objavio je danas da Barcelona nije odustala u potpunosti od Carrasca i da će ga i na ljeto pokušati dovesti, te da navodno već neko vrijeme pregovaraju s Atletico Madridom.

U Atleticu su svjesni da Carrasco želi da ide u Barcu, ali ne žele ga tek tako pustiti u redove direktnog rivala. Barca i dalje nije u mogućnosti da ga kupi, ali su Madriđanima ponudili zanimljivu razmjenu igrača.

Oglasi

Sport navodi da je Barcelona spremna pustiti u suprotnom pravcu Ferrana Torresa koji od dolaska iz Manchester Cityja u januaru 2022. godine na stadionu Camp Nou baš i nije oduševio svijim igrama.

Navodno, u Atleticu su zadovoljni opcijom koju im nudi Barcelona i vjeruju da bi Ferran bio dostojna zamjena za Carrasca i da bi se odlično uklopio u ekipu Diega Simeonea.

Barcelona i Atletico igrali su u nedjelju i navodno tada su čelnici dva kluba razgovarali o toj razmjeni i postigli dogovor. Carrasco je oduševio navijače Barce svojom igrom jer je stvarao ogromne probleme odbrani katalonskog kluba.

No, s druge strane Ferran je bio junak utakmice jer je svojim golom donio pobjedu Barceloni (1:0). Ipak, čini se da ga to neće spasiti i da su Laporta i društvo već odlučili da će Ferran na ljeto napustiti klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ferran nije baš pokupio ni simpatije navijača Barcelone svojim igrama, te oni smatraju da bi razmjena koju klub dogovara s Atleticom bio sjajan posao za Katalonce.

Atletico i Barca su načelno postigli dogovor, ali bi on trebao biti potvrđen tek na kraju ove sezone. Iako su direktni rivali prethodnih godina ovi klubovi itekako sarađuju kada su transferi u pitanju, a posebno u slučaju kada igrač iz Barcelone prelazi u Atletico Madrid.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi