To čekaju već mjesecima: Fantastične vijesti za Barcelonu stižu iz Engleske

Coutinho se neće vraćati u Španiju?

To čekaju već mjesecima: Fantastične vijesti za Barcelonu stižu iz Engleske

E. Čaušević

Philippe Coutinho odlučio je u januaru da napusti Barcelonu i karijeru nastavi u Aston Villi.

Brazilac se jednostavno nije uklopio u igru katalonskog kluba gdje je doveden kao ogromno pojačanje iz Liverpoola 2018. godine, no nije uspio da opravda očekivanja u Barceloni.

Nakon blijedog izdanja u prvom dijelu sezone odlučio je u januaru da napusti Barcelonu i ode u Aston Villu gdje će Coutinho igrati na posudbi do kraja ove sezone.

Coutinho je odlično počeo u Aston Villi jer je na tri utakmice uspio da zabije dva gola i upiše dvije asistencije, te je oduševio navijače engleskog kluba svojim igrama.

Čini se da su i čelnici Aston Ville itekako zadovoljni njegovim igrama jer već sada ozbiljno razmišljaju o tome da otkupe Coutinhov ugovor na kraju ove sezone. Barcelona je postavila cijenu od 40 miliona eura i Aston Villa će imati na ljeto prednost da kupi Brazilca.

Međutim, čelnici Aston Ville žele pokušati da snize cijenu za Coutinha i već su kontaktirali Barcelonu, te su im poručili da su spremni da kupe ovog igrača, ali za 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekuje se da u Barceloni neće praviti problem oko toga jer žele da se riješe Coutinha, a novac im je sada itekako potreban. Kako stvari stoje Coutinho bi na ljeto mogao ostati u Aston Villi što bi bio odličan potez engleskog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi