"To je bio znak od Boga, a ne slučajnost"

Kaka o povijesnom finalu Lige prvaka

"To je bio znak od Boga, a ne slučajnost"

E. Škorić

Bivši brazilski reprezentativac Kaka prisjetio se Milanovog osvajanja Lige prvaka na današnji dan 2007. godine.

Milan je prije 13 godina postao prvak Evrope, pošto je u finalu Lige prvaka 2007. godine poobijedio Liverpool s 2:1, što je bila neka vrsta osvete za poraz iz 2005. godine. Inzaghi je postigao oba gola, Kuyt je u 89. minuti zabio tek utješni gol za Redse.

"To je bio znak od Boga, a ne slučajnost", rekao je Kaka, prisjetivši se i finala iz 2005. godine kada je Milan na poluvremenu vodio 3:0 protiv Liverpoola u Instabulu, a na kraju nakon penala ostao bez trofeja.

"Ne volim to nazivati osvetom, ali bilo je čudesno i čarobno. Tim je bio drukčiji do 2005. godine, jer više nismo imali Hernana Crespo ili Andrija Ševčenka, ali temelji su bili isti. Bila je to gotovo ista momčad, ali vrlo različita od one ranije i ona koja je ušla u povijest", kazao je Kaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

„Pippo je počeo trčati bez da je pogledao loptu kod prvog gola jer je znao gdje treba da se postavi i gdje da očekuje loptu nakon udarca Pirla. Kod drugog gola ja i Pippo smo bili sami naprijed, ali savršeno sam poznavao njegove pokrete i dobro sam znao šta će uraditi sljedeće. Sve je bilo tako precizno i u detaljima isplanirano", dodaje Brazilac.

"Bilo je užasno kad je Kuyt zabio, a duhovi 2005. prijetili da će nas opet progoniti. Bila je to bitka volje i osjetili smo strah, osjećaj 'o ne, to se opet događa'. Srećom, izdržali smo se i uspjeli smo slaviti na kraju. Svi smo imali različite osjećaje tokom proslava. Bila je to moja prva Liga prvaka i ostvarenje snova, Maldiniju peta i izgledalo je kao da se zatvara krug i da je to savršen zaključak vremena jednog zajedničkog tima", rekao je nekadašnji veznjak Rossonera.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Austinpowers
valjda historijskom finalu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi