To je Premiership: "Petarda" Evertona, tri gola Calverta-Lewina i crveni kartoni za Bilića i Gibbsa
FOTO: EPA

Everton sa 5:2 bolji od WBA

To je Premiership: "Petarda" Evertona, tri gola Calverta-Lewina i crveni kartoni za Bilića i Gibbsa

E. Oštraković

U prvoj utakmici 2. kola Premiershipa ekipa Evertona je na domaćem terenu ostvarila pobjedu protiv WBA sa 5:2.

Everton je bio apsolutni favorit na ovom susretu, te su na kraju opravdali ulogu, ali nije sve tako dobro krenulo za njih.

Naime, već u 10. minuti hladan tuš na Goodisonu. Diangana je nakon sjajnog solo prodora pogodio za vodstvo WBA.

Do prvog gola Evertona čekalo se do 31. minute, a izjednačenje Karamelama donio je Calvert-Lewin. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena James Rodriguez postigao je svoj prvijenac u dresu Evertona, te je donio vodstvo svojoj ekipi.

Nekoliko trenutaka nakon toga WBA je ostao sa igračem manje jer je Gibbs zbog udaranja bez lopte Jamesa Rodrigueza dobio direktan crveni karton. Na to je imao mnogo toga reći Slaven Bilić koji je također dobio crveni karton.

U drugo poluvrijeme su, iako sa igračem manje, bolje ušli gosti koji su u 47. minuti golčinom Pereire iz slobodnog udarca stigli do poravanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njihova radost trajala je samo sedam minuta kada je Keane postigao gol za novo vodstvo Evertona. u 62. i 66. minuti nova dva gola za Everton postigao je Calvert-Lewin, a do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Everton tako nakon dva kola ima sjajan start i dvije pobjede, dok je sa druge strane WBA nakon poraza u prvom kolu, poražen i na svom prvom gostovanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi