To može samo u Turskoj: "Bezbroj" kartona!

Ludnica u istanbulskom derbiju

To može samo u Turskoj: "Bezbroj" kartona!

E. Škorić

U turskom derbiju između Fenerbahčea i Bešiktaša slavio je domaćin sa 2:1.

Derbi Istanbula igrao se u okviru šestog kola turske Super lige, a pored tri gola pokazano je - pazite sad - pet crvenih kartona i 12 žutih!

Da, dobro ste pročitali. Neto i Koybasi su isključeni u redovima Fenera, kod gostiju su pod tuš morali Quaresma još u 43. minuti, potom Hutchinson i Negredo u finišu meča.

Giuliano je u 20. minuti s penala donio Feneru vodstvo, a u nastavku je Jansen opet s penala pogodio za 2:0, da bi ubrzo Ryan Babel postavio konačnih 2:1.

Bešiktaš je drugoplasirani na tabeli s 13 bodova, koliko ima i vodeća Galata uz utakmicu manje, dok je Fenerbahče trećeplasirani sa 11 bodova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi