To se zove biznis: Ronaldov transfer i Rossiju donosi ogroman novac

Zadovoljno trlja ruke

To se zove biznis: Ronaldov transfer i Rossiju donosi ogroman novac

Jeste li se ikada pitali šta Valentino Rossi i Cristiano Ronaldo imaju zajedničko? Na prvi pogled obojica uživaju u svjetskoj slavi, no također imaju i kompanije putem kojih zarađuju dodatni novac.

Malo je poznato da je devetostrukom šampionu Moto GP-a upravo transfer Ronalda iz Reala u Juventus donio veliku zaradu. Naime, firma VR46 koja je u Rossijevom vlasništvu zadužena je za proizvodnju svih navijačkih rekvizita, majica, trenerski i svega ostalog što se može naći u ponudi Juventusovih prodavnica, a kako je trenutno "u modi" sve što ima veze s Ronaldom, zarada firme se znatno udvostručila.

Rossi je inače veliki Interov navijač, međutim danas sigurno ne žali zbog toga što je Cristiano Ronaldo pojačao Juventus, jer ruke iz dana u dan zadovoljno trlja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Rossijeva firma prozvodi i reklamne materijale za ostale vozače Moto GP-a, kao i za Moto 2 i Moto 3.

Nema šta, Italijan ima odličan osjećaj za biznis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi