Zrinjski posudio Šipovca u Koper, Slovenci imaju pravo otkupa

Koper dobio sjajnog igrača

Zrinjski posudio Šipovca u Koper, Slovenci imaju pravo otkupa

E. Ganibegović

Sergej Jakirović ga nije koristio ove sezone pa je mladi fudbaler u dogovoru s klubom  odlučio da ode na posudbu.

U pitanju je 22-godišnji krilni fudbaler Danilo Šipovac koji je u prošloj sezoni na nekoliko mečeva pokazao veliki potencijal, no u ovoj nije dobio pravu priliku pa je u dogovoru s klubom odlučio prihvatiti ponudu iz Slovenije, tačnije iz Kopera gdje će boraviti na jednogodišnjoj posudbi. 

Slovenački tim sa Zrinjskim je postigao dogovor da ima pravo prvootkupa, a da li će aktivirati tu klauzulu svakako će zavisiti i od igara bh. igrača. 

Podsjetimo, Šipovca ugovor s prvacima Bosne i Hercegovine veže do ljeta 2024. godine, pa bi u slučaju da Šipovac zadovolji u Koperu kasa mostarskog tima mogla biti značajno punija.

Inače, Šipovac je u Zrinjski stigao prošlog ljeta iz Krupe u kojoj je u ponikao, a u karijeri je još igrao jednu sezonu na posudbi u Leotaru (sezona 2020/2021.)

Banjalučanin je u Premijer ligi BiH za Zrinjski nastupio 21 put i postigao tri gola uz jednu asistenciju i naravno okitio se titulom prvaka države.

Oglasi

Podsjetimo, danas je ozvaničen još jedan odlazak iz Zrinjskog, a u pitanju je Patrik Bošnjak koji je potpisao za Croatiju iz Zmijavaca.

Što se tiče Zrinjskog, Plemići su na dobrom putu da postanu prvi bh. klub u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U četvrtak ih u Konstanayju protiv Tobola očekuje revanš trećeg pretkola Konferencijske lige gdje trebaju da odbrane prednost od 1:0 iz prvog meča koju im je spektakularnim golom iz kornera donio Niko Janković.

Play-off za ulazak u grupnu fazu će donijeti dvomeč sa Slovanom iz Bratislave ili Olympiacosom (poraženi iz tog dvomeča, 3. pretkolo EL), a prema tome kako igra Zrinjski, sigurno da se nikoga ne treba plašiti i da ima dobre šanse za ulazak u grupnu fazu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

bk123
ovo nisu smjeli napraviti...dečko je strašan igrač
3 0
zilan66
Ako ispadne ,zrinjski ce sve rasprodati kako je krenuo.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi