Gazdi Chelseaja nije dosta hvatanja za glavu: Danas je dogovorio transfer koji će uzdrmati Evropu!

Udarna vijest iz Francuske

Gazdi Chelseaja nije dosta hvatanja za glavu: Danas je dogovorio transfer koji će uzdrmati Evropu!

A. Čaušević

Potrošio je više od pola milijarde za dva prelazna roka, ali tu nema namjeru stati. Todd Boehly je u utorak napravio prvi korak ka transferu koji će biti možda i najveći u ljetnom prijelaznom roku.

Uloženih 350 miliona na ljeto, te 330 miliona na zimu je samo početak onog što u narednim godinama namjerava uraditi nasljednik Romana Abramovicha.

Iako se tokom utakmica Chelseja uglavnom hvata za glavu, američki tajkun je odlučan da napravi moćan tim koji će ponovo pokoriti Evropu.

Ogroman uloženi novac uopšte nije obezhrabrio Amerikanca, pa čak i 10. mjesto na tabeli u Premiershipu. Loši rezultati kao da mu daju motiv za još veća ulaganja.

Prvi korak napravio je danas u Parizu kada je sa Nasserom Al-Khelaifijem završio transfer Neymara iz PSG-a u Chelsea.

Francuski mediji izvještavaju da su gazde londonskog i pariškog kluba danas zajedno ručali u gradu na Seni, a glavna tema bio je Neymar.

Oglasi

Sveci od ljeta prošle godine traže klub koji će biti spreman da ispuni visoke prohtjeve brazilskog supestara, a čini se da su ga našli u Chelseaju.

Otkako je Kylian Mbappe produžio ugovor, te se isto namjerava uraditi i sa Leo Messijem jedan od trojice najboljih igrača Parižana je višak.

O dolasku Neymara sa Parka prinčeva piše se već neko vrijeme, spominjao se ranije i Newcastle, ali čini se da su londonski Plavci dovoljno zvučno i atraktivno ime i za člana brazilske reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Boehly je već realizovao dva transfera veća od 100 miliona. U pitanju su dolasci Enza Fernandeza i Mykhaylo Mudric. Realnost je i da Neymar neće koštati ništa manje.

Inače, Neymar je i dalje vlasnik najskupljeg transfera u historiji pošto ga je PSG 2016. godine platio Barceloni nevjerovatnih 220 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
A koji francuski mediji il novinari prenose ovu vjest? USKTV il je Federalna il je Hayat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi