Nakon smanjenja plata, igrači Chelseaja saznali za još jednu nevjerovatnu odluku!

Svi mogu ići

Nakon smanjenja plata, igrači Chelseaja saznali za još jednu nevjerovatnu odluku!

E. Ganibegović

Chelsea je katastrofalan ove sezone, a sada povlače neke ipak neočekivane poteze. Reklo bi se i ishitrene. Pitanje je kako će utjecati na ekipu i da li će donijeti nešto pozitivno.

Nakon što je s ukupnih 4:0 Chelsea ispao od Real Madrida u četvrtfinalu Lige prvaka, Todd Boehly, vlasnik Chelseaja, krenuo je s nizom radikalnih odluka.

Još jutros smo pisali o njegovoj odluci da smanji plate igračima za 30 posto, ali to se pravilo neće odnositi na sve igrače, što će donijeti razdor u svlačionici.

Ova mjera odnosi se samo na igrače koji su ove zime došli u Chelsea i one koji su nedavno produžili ugovore sa londonskim klubom.

Nakon razočaravajućih rezultata ove sezone, šef Todd Boehly spreman je za novu "revoluciju" na ljeto, prenosi Football Transfers.

Iako je ove sezone na transfere potrošio 611 miliona eura, američki biznismen na čelu Chelseaja donio je nevjerovatnu odluku - svi igrači su na transfer listi. 

Oglasi

Tako će, u slučaju povoljne ponude tokom ljetnog prelaznog roka, svaki igrač može napustiti Chelsea, navodi gore spomenuti izvor. 

Chelsea trenutno ima tim od 32 igrača, a najvredniji fudbaler u timu je Enzo Fernandez, sa tržišnom vrijednošću od 85 miliona evra, prema Transfermarktu.

Imena kao što su Raheem Sterling, Christian Pulišić, Pierre-Emerick Aubameyang, Hakim Ziyech i Connor Gallagher su već na pola puta da napuste Chelsea na ljeto nakon što nisu ispunili očekivanja ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje da se vidi ko će na kraju napustiti Chelsea u ljetnom prelaznom roku, ali i ko će ostati u timu, jer odluka koju je Boehly donio nije svakodnevnica u fudbalu. 

Chelsea je u Premier ligi na 11. mjestu sa 17 bodova zaostatka za četvrtim mjestom koje vodi u Ligu prvaka, pa je bijes čelnika i navijača Chelseaja i opravdan. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi