Todorović i Blagojević pred potpisom za Osmanlispor
Dvojac iz Premijer lige pred novim angažmanom

Dogovor postignut, uskoro potpisi

Todorović i Blagojević pred potpisom za Osmanlispor

S. Mlaćo

Turski drugogligaš Osmanlispor u narednim danima mogao bi dobiti dva pojačanja iz Premijer lige BiH. Naime, na pragu potpisa za ovu momčad su Ognjen Todorović i Jovan Blagojević.

Tačnije, ovaj dvojac se već nalazi u ovom klubu i prema pisanju turskih medija u narednim danima će i ozvaničiti saradnju.

Generalni menadžer Osmanlispora Cenk Karayel istakao je da je dogovor sa ovim dvojcem postignut, a da će ugovori biti potpisani kada i zvanično krene zimski prelazni rok, odnosno u prvim danima Nove godine.

Todorović u Tursku dolazi iz Zrinjskog, dok je Blagojević nastupao za Željezničar, a posljednji period nije bio u kombinaciji zbog suspenzije.

Osmanlispor se nalazi u drugom rangu turskog nogometa i trenutno zauzima šesto mjesto sa 29 osvojenih bodova. Dres ovog kluba ranije je nosio i Avdija Vršajević.

Treba dodati da će Zrinjski na ime obeštećenja inkasirati određeni iznos, dok pak Željezničar neće ništa s obzirom da su Plavi prije pola godine potpisali ugovor sa Blagojevićem na godinu uz dodatak da na polusezoni može pronaći angažman van granica naše zemlje bez obeštećenja.

Top Komentari

mlacenica1
Jao Misketa kralja, potpisao ugovor s igracem da moze ici bez obestecenja. Onda ga suspendovao da ne igra, a da ga klub placa. E za ovakvu glupost jos nisam cuo. Maestralno. Cekamo da nam dino13dino13 objasni kako je Zeljo na tom konceptu u stvari profitirao.
5 36
vanja8
Samo im treba jos AMAW za trenera i nema brige...
33 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi