Bolji od Messija: Cutrone produžio s Milanom

Potpisao novi ugovor

Bolji od Messija: Cutrone produžio s Milanom

Vijest je ta već neko vrijeme u zraku, a sada je dobila i službenu potvrdu. Patrick Cutrone obnovio je svoj ugovor s Milanom do 2023. godine. To je otkriveno u dokumentima koji se odnose na budžet Rossonera.

Ovo je još jedan znak povjerenja koje je menadžer Milana Genaro Gatusso iskazao prema 20-godišnjem napadaču koji je proizvod Milanove omladinske škole.

Plaća talijanskog reprezentativca povećala se neznatno, za samo milion eura po sezoni, a u ugovoru ne postoji otkupna klauzula.

Prošle sezone Cutrone je igrao svoju prvu profesionalnu sezonu, a pokazao je neke impresivne kvalitete za debitanta. Igrao je 46 utakmica i postigao 18 golova na svim natjecanjima za klub.

Ovakva forma izazvala je da dobije poziv za talijansku reprezentaciju u martu ove godine u prijateljskoj utakmici protiv Argentine.

Ove sezone, do sada, Cutrone je postigao tri gola u samo 99 minuta u svim natjecanjima, dokazivši da je pouzdan igrač s klupe.

Zanimljiv podatak govori da je Curtone efikasniji čak i od Messija u statističkom parametru prosjeka postignutih golova do napunjene 20. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Messi je postigao 26 u 70 nastupa, Cutrone 21 u 40. Ispred mlade zvijezde Milana nalazi se samo Alexandre Pato.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi