Coutinho zablistao u pobjedi Brazila protiv Bolivije

Počela Copa America

Coutinho zablistao u pobjedi Brazila protiv Bolivije

Endin Čaušević

Copa America počela je sinoć, a u prvoj utakmici reprezentacija Brazila savladala je Boliviju sa sigurnih 3:0.

Brazilci igraju na svom terenu zbog čega su prvi favoriti za zlato iako ne mogu računati na najboljeg igrača Neymara koji je povrijeđen. No, Karioke su dobro počele ovogodišnje izdanje Copa Americe.

Domaći tim slavio je protiv Bolivije sa 3:0, a do pobjede ih je vodio Philippe Coutinho koji je postigao dva gola. Pitanje pobjednika riješeno je u drugom dijelu iako je prvih 45 minuta Bolivija uspjela da sačuva mrežu.

No, sve se promijenilo u 50. minuti kada je sviran penal za Brazil, a siguran s bijele tačke bio je Coutinho koji pogađa za 1:0. Samo tri minute kasnije bilo je 2:0. Firmino je asistirao, a drugi gol postigao je Coutinho.

Konačno pitanje pobjednika riješeno je u samom finišu kada su Brazilci zabili treći gol. Ovaj put asistent je bio Fernandinho, dok je konačnih 3:0 postavio Everton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi