VAR je posebna priča u Južnoj Americi: Sudiji trebalo skoro pet minuta da svira čist penal

Nestor Pitana u centru pažnje

VAR je posebna priča u Južnoj Americi: Sudiji trebalo skoro pet minuta da svira čist penal

Endin Čaušević

Reprezentacija Brazila savladala je sinoč Boliviju sa 3:0 u prvom meču Copa Americe.

Karioke su na veoma dobar način otvorile Copa Americu i lagano stigle do pobjede protiv Bolivije. Brazil je dominirao tokom cijelog meča i na kraju zasluženo slavio sa 3:0.

Bolivija je nekako čuvala svoju mrežu do 50. minute, ali tada je Coutinho zabio gol iz penala za 1:0 i igra ove selekcije se jednostavno raspala.

No, o penalu će se još uvijek pričati. Naime, u 46. minuti Jusino je igrao rukom u svom šesnaestercu, ali je sudija Nestor Pitana samo odmahnuo rukama.

Međutim, Brazilci su se odmah žalili i tražili od sudije da koristi VAR što je on i uradio. No, nevjerovatno je da je sve to trajalo skoro pet minuta.

Nakon što se nije uspio usaglasiti s pomoćnicima iz VAR sobe Pitana je otišao da pogleda sporni trenutak i odlučio je svirati penal. Ipak, mnogi vjeruju da je ova odluka mogla biti donesena za minutu ili dvije, a ne skoro pet.

Top Komentari

Fce
Hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi