Tokom testiranja igrača La Lige i Segunde ustanovljeno pet pozitivnih slučajeva

Očekuje se još rezultata

Tokom testiranja igrača La Lige i Segunde ustanovljeno pet pozitivnih slučajeva

Teme:

Pet fudbalera iz Španije pozitivno je na Covid19, otkriveno je tokom testiranja koja su provedena u proteklih nekoliko dana.

Kako javlja Mundo Deportivo tri pozitivna fudbalera igraju u La Ligi dok su preostala dva iz Segunde. Treba reći i to da bi ova brojka mogla da raste sljedećeg dana obzirom da je samo nekoliko klubova dobilo rezultate testova.

Nije ovo nešto što je neočekivano obzirom da se predviđalo kako će biti pronađeno između 25 i 30 pozitivnih slučajeva u dvije najjače divizije. Podsjetimo, i Bundesliga je tokom testiranja koja su obavljena prije nekoliko dana pronašla 10 pozitivnih slučajeva.

Inače, u Španiji se provodi čak 2,000 testiranja između igrača, trenera i trenerskog osoblja, a očekuje da će danas biti potvrđeno još mnogo rezultata.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, jučer su iz La Lige uputili čestitku Bundesligi jer je odredila datum povratka te je poručeno kako Fudbalski savez Španije radi na istom.

Za sada nema naznaka kada će i da li će biti nastavljena La Liga iako se svi nadaju tome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi