Bayern ekspresno našao zamjenu za Tapalovića, radi se o dobro poznatom golmanu

Debituje večeras

Bayern ekspresno našao zamjenu za Tapalovića, radi se o dobro poznatom golmanu

Edmir Škorić

Nakon razlaza s trenerom golmana Tonijem Tapalovićem (42), u minhenskom Bayernu pronašli su zamjenu u vidu bivšeg golmana njemačkog kluba.

Bivši golman Tom Starke je od ljeta 2017. koordinator golmana u omladinskom pogonu Bayern, a također je i trener golmana za U19 ekipu. Televizija Sky i list "Bild" ranije su objavili da bi Starke za početak trebao postati Tapalovićev nasljednik.

Bayern je dan ranije objavio da će odmah otpustiti dugogodišnjeg trenera golmana Tapalovića.

"Konkretno, razlike u načinu na koji radimo zajedno sada su dovele do toga da idemo svako svojim putem", rekao je sportski direktor Hasan Salihamidžić. Navodno je trener Julian Nagelsmann tražio rastanak sa Tapalovićem.

Ispostavilo se da je problem mnogo veći i da postoje ozbiljniji razlozi ovakve radikalne odluke njemačkog prvaka. Navodno je Hrvat otkrivao Manuelu Neueru neke povjerljive stvari i dogovore iz stručnog štaba, a pritom je Neuer to otkrivao ostatku ekipe.

Tapalović je tako nakon skoro 12 godina bio prisiljen da napusti Bayern. U klub je došao zajedno sa Manuelom Neuerom iz Schalkea.

Oglasi

Tom Starke sada ima novu funkciju, a ovaj čovjek od povjerenja na golu Bayerna branio je od 2012. do 2018. godine, s tim da je jedno vrijeme bio i u rezervama. Karijeru je počeo u Bayer Leverkusenu, ali tamo nikada nije dobio šansu.

Kasnije će još braniti za Paderborn, Duisburg i Hoffenheim, a ima i 12 nastupa na golu U21 reprezentacije Njemačke. S 41 godinom postao je važan u omladinskom pogonu Bayerna, a sada će dobiti mnogo važniju ulogu radeći sa seniorima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je počeo raditi kao trener golmana prvog tima već danas, a večeras je prije utakmice s Koelnom davao upute Yanu Sommeru, koji je ove zime stigao iz Borussije M'gladbach da zamijeni povrijeđenog Manuela Neura.

Bayern je ugostio Koeln, a gosti pomalo neočekivano dolaze do vodstva u 4. minuti, kada je pgoodio Skhiri.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi