Tomić: Očekivao sam bolju Slobodu, odbio sam tri ponude

Fudbaler Zrinjskog za SportSport.ba

Tomić: Očekivao sam bolju Slobodu, odbio sam tri ponude

Fudbaleri Zrinjskog trijumfom nad Slobodom podebljali su premijerligaški rekord kada je u pitanju dugovječnost niza mečeva bez poraza na domaćem terenu.

Pobjeda nad tuzlanskim klubom produžila je Zrinjskom prvenstveni niz bez poraza na okruglo 50 utakmica. Tim kojeg vodi Vinko Marinović slavio je rezultatom 2:0, a ponovo jedan od najboljih bio je vezista Tomislav Tomić. 

"Za nas je pobjeda nad Slobodom izuzetno važna. Igrali smo protiv drugoplasirane ekipe, ali moram priznati da sam očekivao bolju predstavu Slobode. Igrački su dosta snažniji nego prošle godine, iskusniji su, međutim faktički nisu nam ozbiljnije zaprijetili. Sve u svemu, mi smo pružili dobru partiju i na kraju smo mogli i ubjedljivije slaviti da smo iskoristili dobre šanse koje smo imali. Bitno je da smo se vratili na pobjednički kolosijek", kazao je Tomić na početku razgovora za SportSport.ba. 

Skor od tri pobjede, jednog remija i jednog poraza u Zrinjskom smatraju uspješnim. 

"Kada pogledamo da smo nakon pet odigranih kola na prvom mjestu, možemo biti zadovoljni. Najgoru utakmicu smo možda odigrali protiv Sarajeva, čak sam u svlačionici i saigračima bio rekao da nismo izgubili od kvalitetnije ekipe. Ostaje također i žal za bodovima u Širokom Brijegu, ali to se dešava u fudbalu. Idemo iz utakmice u utakmicu i cilj nam je da se ponovo okitimo šampionskom titulom", ističe Tomić i ptoom dodaje:

"Konkurenti su se pojačali, no i mi smo snažniji sada nego prošle sezone. Nekada ne moraš biti najbolji da osvojiš prvenstvo. Mora se poklopiti dosta faktora, počevši od sreće pa nadalje. Ipak, sezona je duga i težit ćemo da ostvarimo svoj cilj."

Naredni protivnik Zrinjskog je Željezničar, a utakmice će se igrati na Grbavici.

"Željezničar je u maloj krizi, ali kakav god da je, znamo koliko je na Grbavici teško igrati. Publika nosi tokom cijele utakmice. Ove godine Željezničar ima dosta snažan tim, a da li su se igrači dobro posložili ili ne, neću ulaziti. Sigurno je da će biti dosta teška utakmica i moram priznati da je s nestrpljenjem očekujem. Najbitnije je da se vratimo neporaženi u Mostar." 

Tomić ne krije da postoji mogućnost da napusti Zrinjski, ali...

"Imao sam u proteklom periodu tri ponude iz inostranstva. Neke nisu zadovoljavale mene, a neke nisu Zrinjski. Ako nešto dobro dođe u narednim danima, moguće je da ću otići, ali bliže sam ostanku", dodaje Tomić. 

Novi format takmičenja, prema riječima Tomića, ispunjava očekivanja. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Liga je sada dosta kvalitetnija. Vidi se po rezultatima, a i sami ste mogli vidjeti da je jedan Vitez uspio dobiti Željezničar na Grbavici. Bit će još zanimljivije kada se bude igrala Liga za prvaka i Liga za opstanak, onda tek dolaze bolje utakmice sa znatno više publike", podvukao je na kraju Tomić. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije