Tomić: Poziv je najbolji motiv za dalji rad

Vezista Zrinjskog na spisku Baždarevića

Tomić: Poziv je najbolji motiv za dalji rad

M. Maksimović

Tomislav Tomić se ponovo našao na širem popisu selektora Mehmeda Baždarevića.

 Zajedno s kolegama iz Premijer lige, Harisom Duljevićem i Miroslavom Stevanovićem čekat će da otkaže neko od 24 fudbalera sa spiska koji je Baždarević objelodanio danas pred mečeve protiv Gibraltara i Albanije.

“Sretan sam što sam ponovo na spisku. To mi daje motiv da još više i bolje radi i treniram u budućnosti. Poziv je i velika čast i zadovoljstvo, pa i onda kada sam na širem spisku“, rekao je Tomić.

Tomić je nastupio na sinoćnjoj utakmici protiv Širokog Brijega na Pecari u kojoj je domaćin eliminisao Zrinjski iz Kupa BiH.

“Široki Brijeg je zaslužio plasman u polufinale. Nismo igralo onako kako znamo i možemo, s tim što je dosta toga odlučio prvi meč. Bez obzira na eliminaciju, i dalje tvrdim da smo najbolji  tim u državi i nadam se da ćemo to uskoro dokazati. Možda će nam ispadanje iz Kupa donijeti i nešto dobro jer se sad možemo potpuno fokusirati na Premijer ligu u kojoj smo vodeći“, dodao je.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pred Plemićima je susret protiv Metalleghea na domaćem terenu kojim će zaključiti prvi dio sezone u Premijer ligi. U slučaju trijumfa, Zrinjski će doigravanje sigurno dočekati kao lider.

“Očekujem trijumf i smatram da bi deset bodova iz četiri utakmice bilo odlično. Potom slijedi pauza u kojoj moramo odmoriti glave, popraviti ono što dosad nije bilo dobro, te na koncu podići nivo igre i krenuti dalje“, rekao je na kraju razgovora Tomić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi