Tomiću kapitenska traka u Olimpiji
Tomić na današnjem prijateljskom meču, FOTO: Facebook NK Olimpija

Da li će produžiti saradnju?

Tomiću kapitenska traka u Olimpiji

S. Mlaćo

Olimpija iz Ljubljane danas je u prijateljskom meču savladala Aluminij 1:0, a kapitensku traku u redovima tima iz Ljubljanje nosio je bh. internacionalac Tomislav Tomić.

Tomić je već odavno jedna od glavnih poluga ovog tima te ljubimac navijača, a sada je dobio i kapitensku traku koju će nositi u narednom periodu.

Svakako da se radi o velikom priznanju za 29-godišnjeg vezistu koji s Olimpijom gazi ka naslovu prvaka.

Olimpija ima pet bodova prednosti nad NK Celje i NK Aluminij, a Tomić je do pauze koju je prouzorkovala korona pružao sjajne partije.

Ono što svakako predstavlja najveći problem čelnicima Olimpije jeste to što će ovog ljeta isteći mu važeći ugovor, te će postati slobodan.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Saznajemo da Olimpiju spremaju novi ugovor koji će finansijski biti 'posebno pojačan', te da čine svakako kako bi Tomić i naredne sezone sa kapitenskom trakom nosio zeleno bijeli dres. Prvi čovjek Olimpije Milan Mandarić ne krije simpatije prema Tomiću, svjestan njegove važnosti na terenu, ali i u svlačionici, te pri odnosu sa mlađim igračima.

Tomić je u Olimpiju stigao na ljeto 2017.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi