Željezničar protiv fenjeraša, čeka se reakcija Manijaka

Na Grbavici gostuje Radnik

Željezničar protiv fenjeraša, čeka se reakcija Manijaka

A. Čaušević

Sa tri utakmice bit će stavljena zavjesa na 17. kolo Premijer lige. 

Nedjeljni program će od 13 sati na Mokrom Docu otvoriti Posušje i Leotar. Domaćini su blagi favoriti i nastojat će da osvoje puni plije, dok su se i Trebinjci pokazali kao tvrd orah.

Od 15 sati Željezničar igra protiv Radnika i nalazi se pod imperativom pobjede nakon što je vezao tri susreta bez trijumfa.

U najavi utakmice trener Tomislav Ivković je prozvao popularne Manijake uz molbu da svoju navijačku pjesmu, odnosno hit Dine Merlina "Zar je to sve što imam od tebe" pjevaju na nekoj drugoj adresi, pa će biti zanimljivo vidjeti kakva će biti reakcija navjernijih navijača Plavih.

"Molim navijače, pogotovo ove s juga, da onu pjesmu od Dine Merlina, koja mene i igrače izuzetno vrijeđaju, da pjevaju na nekim drugim adresama jer ovi igrači to nisu zaslužili. Ima jako puno Željine djece koja osjećaju ovaj grb i vole ovaj klub i treba im pomoć jer im je ovo prva seniorska sezona", kazao je Ivković u najavi meča.

"Vidim po igračima da su motivirani i da žele svim snagama ući u ovu utakmicu s Radnikom. Neće biti laka, ali žele ostaviti kožu na terenu i pobijediti. Mislim da smo u stanju bilo koga pobijediti, ali isto tako moramo znati da s druge strane postoji protivnik koji će isto dati svoj maksimum. Vjerujem da su moji igrači spremni da pobijede", dodao je hrvatski trener.

Željezničaru svakako neće biti nimalo lako jer se dolaskom Velibora Đurića Radnik digao i popravio formu, svjedoći tome i pobjeda nad Veležom u gostima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Istovremeno kao na Grbavici počet će i krajiški derbi između Borca i Rudar Prijedora. U najavi bi to trebao biti zanimljiv i uzbudljiv meč.

Borac traži iskupljenje za debakl protiv Zrinjskog s namjerom da se priključi mjestima koje vode u Evropu, dok i Prijedorčani ne stižu s bijelom zastavom jer u posljednje vrijeme pružaju sasvim dobre partije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Radnik " MORA PASTI " !!! PITAR vam želi ovo " malo starijeg " kova"" jer znam šta znači jak Željo kao i jako Sarajevo. Znam da se mnogi " mlađa raja" složiti sa ovim ali jbga ja sam takav. Moj rođeni brat ( sa kojim pijem jutarnju kafu upravo dok pišem) navija za Želju. I mi ga jedan drugom " šukamo" kako samo mi znamo. Radnik ... ZDRAVO
10 3
HUNTER
Sretno danas gradskom rivalu Željezničaru i da se ako Bog da vrlo brzo otarasimo ovih trenerskih ubleha, i vi i mi.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi