Ivković kritikovao poteze klubova: "To je nestvarno, to se može samo u HNL i Premijer ligi BiH"

Ima iskustvo rada u oba takmičenja, pa je dao svoj komentar

Ivković kritikovao poteze klubova: "To je nestvarno, to se može samo u HNL i Premijer ligi BiH"

Samir Mlaćo

Nekadašnji trener Željezničara i banjalučkog Borca Tomislav Ivković već duži period stručni je komentator HRT-a.

Sada je komentarisao utakmice 17. kola HNL-a, a govorilo se i o problemima sa odgodom utakmica. Ranije je to kritikovao i Samir Toplak, trener koji se nedavno povezivao sa Zrinjskim, a isto je učinio i Ivković.

Zagrebački Dinamo npr. ima tri utakmice manje, što je zaista nesvakidašnja situacija. Modri kada igraju u Evropi redovno odgađaju utakmice, a 17. kolo će odigrati danas protiv Slaven Belupa i nemaju prava na kiks. Slično se dešavalo i u Premijer ligi naše zemlje gdje klubovi radi samo jednog pretkola odgode jednu ili dvije utakmice.

Kasnije raspored bude itekako zgusnut, pa i kasnije imaju zamjerki, dok mnogi ističu da navedeni klubovi trebaju imati 20+ nogometaša u rosteru i normalno igrati utakmice po kalendaru.

"Hajduku čestitam na jesenjoj tituli, zasluženo su tu gdje jesu. Međutim, Dinamo ima tri utakmice manje, Rijeka jednu, sve je to na pola. Nije to sve isto, a ja bih volio da nema odgođanja utakmica. To je nestvarno, to samo nama i u Bosni i Hercegovini pada na pamet", rekao je Ivković.

Oglasi

"Ekipa koja se bori za Evropu, a ne može odigrati tri utakmice sedmično, onda bolje da ne igra. To je nalin na koji radiš i na koji se usavršavaš. To je jedini način da postaneš još bolji", jasan je bio iskusni stručnjak.

Ivković se nije proslavio u Željezničaru, a zatim je preuzeo funkciju sportskog direktora Banjalučana. Jasno je bilo da samo čeka šansu da sjedne na trenersku klupu i to se ubrzo desilo.

Ipak, avantura je kratko trajala i Ivković je od tada bez trenerskog posla, no aktivan je putem malih ekrana.

Ivković je Željezničar predvodio na ukupno 21 utakmici. Ostvario je učinak od sedam pobjeda, osam remija i šest poraza. Borac je vodio tek na devet utakmica uz tri pobjede, četiri remija i dva poraza.

Prije navedena dva bh. kluba radio je u Inter Zaprešiću, Rudešu, Slaven Belupu, Lokomotivi, Međumirju...

Kada je HNL u pitanju, Hajduk je jesenji prvak nakon 19 godina i mnogi su mišljenja da Splićani konačno mogu prekinuti dominaciju Dinama. Dalmacija je spremna za veliko slavlje, no jasno je da ništa nije gotovo.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Taj,kad je branio za Jugoslaviju,nije znao ni loptu da uhvati...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti