Bivši trener Željezničara i Borca kritikovao Gvardiola: "Ne može on uzeti loptu pa ide, ide..."

Nakon poraza Hrvatske

Bivši trener Željezničara i Borca kritikovao Gvardiola: "Ne može on uzeti loptu pa ide, ide..."

Esmer Oštraković

Nekadašnji trener Željezničara i Borca, Tomislav Ivković, komenatrisao je poraz Hrvatske od Turske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Za tim koji sa klupe predvodi Zlatko Dalić ovo ej bio prvi poraz u kvalifikacijama, te su sada na drugom mjestu sa 10 osvojenih bodova.

"Da smo htjeli ne bi odigrali tako neorganizovani. Svi igrači su u lošem momentu, to je nevjerovatno. Sve što se moglo desiti loše, jučer se desilo. Turci su bili bolji, agresivniji, pametniji", rekao je Ivković, te je nastavio:

"Dalić je priznao što je sve bilo loše. Livaković nas je spašavao prvih petanestak minuta utakmice.

Možda smo trebali stati malo drugačije kada smo vidjeli gdje ide utakmica. Naša zadnja linija i napad su bili razvučeni kao harmonika", kaže Ivković.

Oglasi

Govorio je Ivković i o pojedinim igračima.

"Modrić, Kovačić i Brozović su imali toliko pogrešnih dodvanja. Jednostavno nije išlo. Oni toliko pogrešnih dodavanja ne naprave ni u 20 utakmica", kazao je Ivković.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kritikovao je Gvardiola.

"On je vrhunski igrač, ali ne može on uzeti loptu pa ide, ide, ide i onda se zabije u zid i odigra pas koji je problematičan. Mora igrati jednostavnije. Svi mi znamo da je sjajan igrač, ne mora to stalno pokazivati", završio je Ivković.

Top Komentari

user1676370670
Druze ti si golman...Pametnom dosta..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi