Ivković: Neka svaka moja ekipa bude u krizi kao što je Željezničar sada

Trener Plavih pred Leotar

Ivković: Neka svaka moja ekipa bude u krizi kao što je Željezničar sada

A. Čaušević

Željezničar će iskupljenje za poraz u gradskom derbiju tražiti protiv Leotara u 11. kolu Premijer lige. 

Uoči nedjeljene utakmice na stadionu Grbavica je odražana press-koferencija na kojoj je Tomislav Ivković najavio duel protiv gostiju iz Hercegovine.

"Znamo da je važna utakmica, dolazi nam protivnik koji je u posljednje dvije utakmice uzeo maksimalan broj bodova. Dolaze da pobijede, da smo mi u krizu, a volio bih da svaka moja momčad bude u krizi kao što je Željezničar sada", rekao je trener Plavih te nastavio:

"Nije kriza igre, već je kriza rezulata. Stvaramo šanse, igramo, fali nam realizacija koju do sada nismo postigli. Igrači daju maksimum, nikad nisam imao prigovora, mislim da imaju kvalitet i karakter da možemo pobijediti ovu utakmicu."

Bit će određenih promjena u formaciji, ali prema svemu sudeći sastavu jer Plavi već nekoliko mečeva nisu postigli gol.

"Formaciju nisam promijenio, a možda je promijenim. Neću otkrivati sastav, ali znam da će protivnički trener znati."

Istakao je da je fokusiran isključivo na svoju ekipu.

"Leotara cijenim kao i svaku drugu momčad. Obavili smo nekoliko razgovora i treninga. Danas ćemo biti još bolji kako bi bili spremni. Vodim isključivo brigu o svojim igračima, ali svaku momčad respektiramo."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Treniram ekipu na najbolji mogući način, mislim da smo tu kvalitetni i da sve što radimo na kvalitetan način. Uvijek će nešto mediji pisati, dobro ili loše, ali samo mogu da podsjetim što se tiče tih naslova i da potraže prvu pressicu gdje imaju sve odgovore."

Utakmica na stadionu Grbavica igra se u nedjelju od 17 sati. Glavni sudija susreta je Luka Bilbija iz Prijedora. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

kostro
Odlazi,vratite Mulalica
3 9
Brazuka
Kockaru
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi