"Ova pobjeda ne znači ništa ako ne napravimo neku pozitivnu seriju rezultata"

Trener Željezničara na press konferenciji

"Ova pobjeda ne znači ništa ako ne napravimo neku pozitivnu seriju rezultata"

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara pobijedili su danas na svom teren Rudar iz Prijedora sa 2:0 u meču 5. kola Premijer lige BiH.

Željezničar je uspio da dođe do nova tri boda pred svojim navijačima, a golove za domaći tim danas su postigli Petar Bojo i Luka Juričić.

Nakon utakmice održana je i press konferencija na kojoj se prisutnim novinarima obratio trener domaćeg tima Tomislav Ivković.

"Čestitam svojim igračima na svemu što su pokazali danas. Prvo poluvrijeme nije bilo na nekom nivou osim zadnjih 3-4 minute. Igrali smo protiv jedne vrlo nezgodne ekipe koja ima jako brze igrače, pogotovo mi se svidio Santos. U sudijskoj nadoknadi u prvom dijelu imali smo 2-3 situacije koje nažalost nismo iskoristili", rekao je Ivković i dodao.

"U drugom poluvremenu bila je samo jedna ekipa, a to je Željo koji je zaista odigrao igrački. U drugom dijelu bilo je šansi, akcija i svega. Publika je vidjela da ovi mladi igrači imaju talent kada su se opustili i kada su izgubili strah jer je bila od početka prisutna nervoza nakon poraza od Zrinjskog. Ova pobjeda ne znači ništa ako ne napravimo neku pozitivnu seriju rezultata i idemo sada razmišljati o Bijeljini".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najbolja predstava Željezničara u dosadašnjem dijelu sezone?

"Drugo poluvrijeme da. Igrački su pokazali da su talentovani i da imaju znanja. Danas je bilo lijepih, smišljenih i uigranih akcija i trebamo nastaviti u tom ritmu", zaključio je trener Plavih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ajanbrrin
Pravi gospodin a i ozbiljan trener.
15 0
user1582456981
Skromniju ekipu Željo nikad nije imao, igraju lijepo i borbenoo.. to je sto treba sistem i polako
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi